Box Boy! + Box Girl!

Op Nintendo 3DS verscheen voor het eerst Box Boy!, een puzzelgame uit de handen van Hal Laboratories. De reeks maakt nu voor het eerst de sprong naar Nintendo Switch en voegt nieuwe manieren van spelen toe.

Box Boy + Box Girl

In essentie is Box Boy! + Box Girl! een puzzelgame waarin je met behulp van blokken je weg naar de uitgang moet bouwen. Per level verschilt het aantal blokjes dat je kunt gebruiken en in latere levels krijg je meer technieken om ingewikkelder puzzels op te lossen. Gepaard met de simpele, maar passende graphics van de game is het simpel om even op te gaan in de game voor wat puzzels tussendoor of voor langere speelsessies.

Veteranen van de serie zullen weinig moeite hebben met de puzzels, het is überhaupt geen heel ingewikkelde game, maar nieuwe toevoegingen houden het geheel wel interessant genoeg. Zo is met de toevoeging vanBox Girl, Qucy, de game voor het eerst in multiplayer te spelen. Het feit dat twee spelers samen verschillende blokken neer kunnen leggen maakt de puzzels vernieuwend. Denk bijvoorbeeld aan twee spelers die aan beide kanten van een muur zitten en elkaar moeten helpen klimmen. Alle multiplayer levels zijn ook speelbaar in je eentje, dan bestuur je beide dooswezens. Het geheel voelt uiteraard wel vloeiender wanneer je het speelt met iemand anders.

Box Boy + Box Girl 2

Misschien wel de meest interessante vernieuwing is Qudy, ook een blokwezen maar hij is langer dan Quby en Qucy. Zijn langere vorm maakt een veel groter verschil dan ik vantevoren had gedacht en vereist zeker weer een andere denkwijze dan daarvoor. Hier zijn ook weer nieuwe obstakels te vinden, dus het geheel wordt alle drie de avonturen lang interessant gehouden. Met zo'n 270 puzzels is dat ook geen overbodige luxe. De drie modi samen maken een compleet pakket dat de moeite waard is om te spelen.

Het enige echte minpunt aan de game dat mij opviel is dat puzzels te weinig elementen combineerden. In elke groep met puzzels werd een nieuw obstakel of vaardigheid geïntroduceerd. In die groep puzzels werden die obstakels vervolgens uitgediept en gecompliceerder gemaakt, om vervolgens in de volgende groep te worden vergeten. Puzzels zouden nog een stuk dieper en uitdagender gemaakt kunnen worden als diverse elementen regelmatiger samengebracht werden.

Hoe dan ook biedt Box Boy! + Box Girl! voor de puzzelliefhebber een breed pakket aan puzzels in een schattig jasje, zeker een aanrader voor wie daar behoefte aan heeft.