Dragon Ball FighterZ op Switch

Het heeft even geduurd, wel negen maanden lang, maar Dragon Ball FighterZ is dan eindelijk uit op Nintendo Switch. Nu kun je dus ook onderweg kamehameha's uit de losse pols schudden.

In onze eerste review verdiende Dragon Ball FighterZ op PlayStation 4 een dikke 9. Ik heb meteen goed nieuws: de Switch-versie doet er niets aan af. Vanaf het eerste gevecht zie je al dat de graphics top zijn, de aanvallen dezelfde epileptische effecten geven, en het weer compleet over-the-top Dragon Ball is. Arc System Works heeft een goede port gemaakt. Het is te merken dat ze zo min mogelijk aan hun spel wilden veranderen om op de Switch te kunnen draaien. Grafisch speelt het snel en ook de overgangen naar andere gedeeltes van een arena gaan vloeiend. De enige keer dat er wat moeite te bespeuren is, is wanneer je een tag-aanval doet met alle drie je vechters, op het moment dat je even niets bestuurt maar een lichtshow gaat bekijken.

Dragon Ball FighterZ - Goku (Foto: Bandai Namco)

Alle content die al is uitgebracht is ook te krijgen voor deze versie van Dragon Ball FighterZ. Dus naast de drie verhaallijnen en de vele multiplayeropties is er ook de DLC. Bandai Namco had tegemoet kunnen komen door de al eerder uitgebrachte DLC gratis of met een flinke korting aan te bieden aan de geduldige Switch-gebruiker, maar helaas.

De besturing van Dragon Ball FighterZ op Switch is wel even wat anders. Ik speel fighting games normaal met een arcadestick. Dan zijn de Joy-Cons met hun analoge stickjes toch even een stap terug, maar met een Switch Pro controller gaat het al een stuk beter, dat ligt wat beter in de hand. Gelukkig zijn de aanvallen al supersimpel uit te voeren. Het grootste probleem is als je de game met twee man wil spelen. Als je dan ieder een Joy-Con neemt dan mis je enkele bewegingen zoals de light, medium en hard aanvallen. Die zijn dan versimpeld. Dus een extra setje Joy-Cons of een Pro controller is wel aan te bevelen.

Dragon Ball FighterZ - SSGSS Goku (Foto: Bandai Namco)

Het grootste nadeel van de Switch-versie van Dragon Ball FighterZ is de online multiplayer. De game is al negen maanden oud en er zijn natuurlijk veel mensen die de game toentertijd hebben gehaald. Dat is te merken op de servers, het is er niet al te druk te noemen. Tja, waarom Bandai Namco niet meteen een Switch-versie heeft laten bakken weet ik natuurlijk niet, maar dit is wel een gevolg. Nu is het spel net uit en is deze maand achterlijk druk qua grote releases, hopelijk pikken mensen deze op wanneer de rust weer wat is wedergekeerd.

Dragon Ball FighterZ was al een goede game zoals je in onze vorige review kan lezen. De Switch-versie is grafisch maar heel weinig aangepast om ook vloeiend op dit platform te draaien. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je een van de betere vechtspellen nu onderweg kan meenemen. Hopelijk worden de multiplayer wat beter bevolkt, want dit spel verdient een double dip. Als je vooral online wil vechten is de titel nu lastig aan te bevelen. Dragon Ball FighterZ gaat in mijn geval ieder geval mee op vakantie voor alle singleplayer-content, weer een voordeel van buiten het vakantieseizoen en in het gameseizoen weg gaan.