Blu-ray: Lady Bird

Lady Bird gooide afgelopen awardsseizoen hoge ogen. Het was zelfs een favoriet voor de Oscar voor Beste Film. Natuurlijk is dit typisch zo'n film die in de bioscoop aan vele mensen voorbij gaat. Dat is erg jammer maar gelukkig kan iedereen de film nu thuis bekijken. Wij hebben de blu-ray voor je bekeken.

Lady Bird is een coming-of-age film over een jong meisje dat door de normale dingen heen gaat waar je als 17-jarige doorheen gaat. Maar waar de meeste films langzaam opbouwen naar een cliché climax bevat Lady Bird die niet. De film voelt echt. Je gaat daardoor misschien wat van de hak op de tak, maar is dat niet hoe het in het echte leven ook gaat? De rol van Lady Bird wordt met verve gespeeld door Saoirse Ronan maar ook haar moeder, gespeeld door Laurie Metcalf, is een performance die de komende jaren zeker in acteerlessen gebruikt kan worden.

Lady Bird

Door critici wordt de film zeer hoog beoordeeld en dat is misschien wat overdreven. Maar de film is écht wel de moeite waard, ook als je normaal niet van dit soort films houdt. De film duurt slechts anderhalf uur dus daar kan je je echt geen buil aan vallen. Een reeks emoties passeren de revue: humor, verdriet en ongemakkelijke momenten. Iedereen die zegt dat die niks in deze film herkent, die liegt. 

De film op blu-ray is voorzien van een DTS HD-MA track met loepzuiver beeld. Er is een featurette toegevoegd, 'Realizing Lady Bird'  waarbij je in een klein kwartier meer te weten komt over de film. De film zelf kan je ook bekijken met een audiocommentaar van Greta Gerwig, regisseur zelf. Ze praat hierbij heel enthousiast over de film dus dit is dé manier om meer over het maken van de film te weten te komen.

Alleen voor de film alleen al is deze blu-ray de moeite van het aankopen waard.