Blu-ray: Black Water

Actiehelden: in de jaren '80 hadden we er legio van uit Hollywood. Stallone, Schwarzenegger maar natuurlijk ook Lundgren en 'Muscles from Brussels' Van Damme. Maar aan alles komt een eind. De renaissance van The Expendables zet deze acteurs weer in het daglicht dus wordt er nog steeds druk gefilmd met deze sterren van weleer voor de camera.

In Black Water wordt Wheeler (Van Damme) wakker op een duikboot. Dit blijkt een geheime CIA-gevangenis te zijn. Er ontstaat een kat-en-muis spel tussen afdelingen die geloven dat Wheeler onschuldig is of dat hij toch iets gedaan heeft. En dat blijft onduidelijk dus vertellen we hier niet. De film klinkt vrij interessant maar niks is minder waar. De cover van de blu-ray pronkt heel enthousiast met Van Damme en Lundgren, maar Lundgren zit er bijna niet in. Ook heeft Van Damme niet veel te doen in de actiehoek. Bovendien, de hele film heeft weinig weg van een actiefilm.

Black  Water moment

Er wordt namelijk nogal wat gepraat. En geouwehoerd. En dan nogmaals wat gepraat. Mijn hemel, dodelijk saai. Ik kan het niet mooier maken dan het is. Ook de presentatie op blu-ray is zwaar onder de maat. Hoewel de schijf een DTS HD-MA track bevat klinkt deze ontzettend dof. Ter controle heb ik tijdens het kijken van de film met een andere schijf getest of het aan mijn systeem lag, maar dat bleek niet zo te zijn. De track is niet goed gemixt en dat is heel jammer bij die paar actiemomenten die er dan wel in zitten. Ook is de Nederlandse ondertiteling ingebakken in het beeld, dus deze kan je niet optioneel uitzetten.

De schijf bevat verder ook geen extra's. Ook geen menu om snel naar een bepaalde scène te skippen. Dat hoeft niet per se een minpunt te zijn, maar het is desalniettemin wel jammer. De film start met een aantal trailers die vast in de smaak vallen bij kijkers van deze film.

Een zeer matige film op een ondergeproduceerde blu-ray. De aanschaf hiervan kunnen we dan ook alleen maar afraden. De film is ook te zien op diverse videostreaming sites, dus je kan hem altijd daar kijken.