Blu-ray: 24 Hours to Live

Ethan Hawke, bekend van Dead Poets Society, Gattica en Boyhood, is in zijn carrière al viermaal genomineerd voor een Oscar. Zijn rol in 24 Hours to Live, sinds kort te verkrijgen op blu-ray, zal in ieder geval geen nieuwe nominatie voor de acteur opleveren. De actiefilm, waarbij geprobeerd is om mee te liften op het succes van wraakfilms als John Wick en Taken, rammelt aan alle kanten. Helaas weten het acteerwerk van Hawke en daarnaast de verbluffende actiescènes de film ook niet echt te redden.

Travis Conrad (Ethan Hawke) is een ex-huurmoordenaar die nog éénmaal wordt teruggevraagd voor een gevaarlijke job. Wanneer hij tijdens deze gevaarlijke opdracht sterft door het toedoen van een Chinese spionne (Qing Xu, Looper), slagen de dokters van het geheim agentschap erin om hem kortstondig weer tot leven te wekken en zo cruciale informatie uit Travis los te krijgen. Echter, Travis wordt maar voor een tijdspanne van 24 uur teruggehaald. In die tijd besluit hij om wraak te nemen op het machtige syndicaat dat zijn vrouw en kind vermoordde. Maar dan kruist hij plotseling weer het pad van de dodelijke Chinese spionne ...

De film is aan de hand van Brian Smrz. Een relatief onbekende regisseur die slechts één andere film op zijn naam heeft staan: Hero Wanted uit 2008. Waar Smrz vooral bekend van is, is zijn werk als stuntman en stunt-coördinator voor populaire actiefilms als Blade, X-Men Origins: Wolverine en Men in Black. Dit is ook zeker te merken in 24 Hours to Live want er is totaal geen gebrek aan actiescènes in de film. Wat wel aan te wensen overlaat is het script. De onervarenheid van Smrz is hier dan ook duidelijk te zien, want er wordt weinig aandacht gegeven aan het uitwerken van een sterk verhaal en boeiende personages.

24 hours to live

Hoewel Hawke wel weet te overtuigen in zijn rol van een ex-huurmoordenaar, wordt er voor de rest weinig aandacht gegeven aan de bijrollen. Zo zien we de Nederlandse veteraan-acteur Rutger Hauer als schoonvader van Travis en maakt ook Liam Cunningham (Sir Davos uit Game of Thrones) zijn opwachting als leider van het geheime agentschap. Beiden krijgen echter zo weinig speeltijd dat er voor hen niet echt de mogelijkheid is om een sterke vertolking neer te zetten die de kijker bijblijft.

Het verhaal ontvouwt zich in 24 Hours to Live redelijk rechttoe-rechtaan, en als kijker vraag je je af wat het eigenlijk allemaal uitmaakt wat er gebeurt met hoofdpersoon Travis, aangezien je vanaf het begin al weet dat hij maar 24 uur te leven heeft. Liefhebbers van actie zullen misschien wel gelukkig worden van 24 Hours to Live want uitgebreide en verbluffende actiescènes bevat de film volop. De blu-ray uitgave is daarnaast prima vormgegeven. De beeld- en audiokwaliteit zijn van een goede kwaliteit, maar helaas zijn er vrijwel geen extra's aanwezig.