Hyrule Warriors Definitive Edition

Hyrule Warriors kwam in 2014 uit voor Nintendo Wii U en bood de eerste Nintendo-crossover met Dynasty Warriors. In 2016 kreeg de game een port voor Nintendo 3DS met extra content. Nu komt de game ook nog eens naar Nintendo Switch met alle voorheen uitgegeven content.

Hyrule Warriors Definitive Edition 1

Dit maakt Hyrule Warriors Definitive Edition tot een game met gigantisch veel content. Je hebt de campaign van de basisgame, maar ook de extra chapters van Legends en de nieuwe Adventure-maps van Legends.  Daarnaast is er de DLC van de basisgame en van Legends wat in totaal goed is voor twaalf nieuwe personages, nieuwe Adventure-maps en nieuwe gameplay-modi (waaronder een boss rush mode), nieuwe wapens en nieuwe outfits. Vanuit Legends komt ook de 'My Fairy-'modus over en de nieuwe items (Ocarina en Hammer) die te gebruiken zijn tegen vijanden en in de omgevingen. Zelfs de Definitive Edition zelf krijgt nog twee nieuwe outfits voor Link en Zelda, gebaseerd op Breath of the Wild.

Hyrule Warriors Definitive Edition Toon Zelda

Koei Tecmo is zo aardig geweest om niet al deze content pas later in de game beschikbaar te maken. Wanneer je de game voor het eerst opstart heb je toegang tot een groot aantal van de Adventure-maps (maps die bestaan uit kortere missies met een grotere variatie. Denk aan 'versla de juiste vijand' of 'elke klap is een instant KO') en zeventien speelbare personages. Dit is fijn voor spelers die al één van de oude games hebben doorgespeeld, maar ook voor nieuwe spelers: zij kunnen meteen aan de slag met een aantal van hun favoriete personages. Het maakt de grindfactor van de game net een tikkeltje lager, al is die zeker nog merkbaar aanwezig. Niet dat de grindfactor een slecht iets is, na het doorspelen van beide versies voor deze is de game nog altijd een plezier om door te spelen. Je moet er alleen nog wel genoeg tijd in stoppen om er helemaal doorheen te komen.

De game is in docked-modus speelbaar in 1080P en ook de framerate is duidelijk verhoogd en stabieler. In multiplayer, lokale co-op voor twee spelers is ondersteund, schommelt de framerate iets meer op en neer, maar in tegenstelling tot de vorige versies voelt de game op geen enkel moment vertraagd aan. Zeker de 3DS-versie had hier last van, maar de Switch-versie heeft nooit dusdanig erge drops dat je er last van hebt. Ik speel Hyrule Warriors eigenlijk altijd in co-op, dus wat dat betreft is deze versie zeker ideaal. Je verliest wel de toegang tot het tweede scherm op de Wii U-controller, dus beide spelers spelen nu op het grote beeldscherm. Een hekelpuntje is dat je voor elke map die je speelt moet aangeven dat je samenspeelt, er is geen setting aanwezig die onthoudt dat je samenspeelt.

Hyrule Warriors Definitive Edition My Fairy

Een ander pluspunt aan deze versie is dat er simpelweg meer vijanden zijn in tegenstelling tot de oudere versies. Waar ik in de oude versies soms moeite had om rond de twaalfhonderd KO's te komen op een map, zit ik daar nu met mijn speelgenoot soms boven de drieduizend. Het maakt het levellen van personages makkelijker en ook het bereiken van objectives en in Adventure-mode een A-rank gaat een stuk sneller en eenvoudiger. Ook dit haalt de grindfactor niet weg, maar maakt de grindfactor wat behapbaarder. Verder behoudt de game de eerlijke moeilijkheidsgraad, die je voornamelijk in latere Adventure-maps tegenkomt, en is slim spel soms best belangrijk. Een feature die overkomt van Fire Emblem Warriors is dat je in maps vrij kunt wisselen tussen meerdere personages. Moet je snel ergens anders zijn of is een personage in gevaar wissel je even en doe je je ding.

Hyrule Warriors Definitive Edition is het beste (lees: alles) van de vorige twee versies met nog een aantal bonus Quality of Life-features die zijn toegevoegd. Het maakt de game behapbaarder voor nieuwe spelers en minder grindy voor veteranen die terugkeren. De core-gameplay blijft hetzelfde, dus als hack-and-slash op deze schaal niets voor je is, dan vind je hier niets nieuws onder de zon. Heb je echter altijd interesse gehad in het genre of in Hyrule Warriors, dan is dit de perfecte game om eens in het diepe te springen.