Vernee M5, betaalbaar met 4/64GB

3. Vernee M5

Design en bouwkwaliteit


Wat opvalt is dat het toestel behoorlijk licht is met 144 gram en dun met 6.9mm. Dit maakt het wel lekker vasthouden, mede door de metalen afwerking en achterkant. Het is een simpel toestel, zonder rare fratsen. De afwerking ben ik best van onder de indruk met de randen die perfect in elkaar overlopen, zonder kieren of spleten. De volume knoppen zitten goed in de behuizing en maken geen geluid en geven een goede grip. Wel minder dat er geen fysieke knoppen onderaan zitten terwijl er wel wat ruimte is onder het scherm. Al met al behoorlijk netjes gedaan.

verneem5-design1 (Foto: rene90)

verneem5-design2 (Foto: rene90)

verneem5-design3 (Foto: rene90)

verneem5-design4 (Foto: rene90)

verneem5-design5 (Foto: rene90)

Dan komen we bij het scherm terecht wat een 5.2-inch paneel is op HD resolutie wat helaas de bescherming van Gorilla Glass mist. Deze HD resolutie is dan weer ontzettend jammer, het zou mooi zijn geweest als er een fullHD paneel is was gezet. 5-inch op HD is nog wel te doen, maar eigenlijk merk je nu wel bij het kijken naar Youtube of andere media dat je scherm gewoon ondermaats is.

verneem5-scherm1 (Foto: rene90)

verneem5-scherm2 (Foto: rene90)


Prestaties

De MTK6750 is niet zo'n bijzondere, en heeft dan wel 8 cores, maar op 1.5GHz geklokt. Voor de gemiddelde gebruiker werkt het prima, en ik zou het zelf omschrijven dat dat wel de max is. Alle apps draaien goed, maar gamen of zware apps zullen een probleem worden. Het normale Whatsapp, Facebook, Maps is het goed geschikt voor.

Fijn is wel de 4GB werkgeheugen en 64GB opslag, een goede keus van Vernee om wel genoeg ruimte te hebben voor de Spotify downloads, Netlifx opslag en al het andere wat steeds meer geheugen pakt. Je hebt dan altijd nog een optie een geheugenkaartje toe te voegen uiteraard.

verneem5-screensantutu (Foto: rene90)verneem5-screensgeekbech (Foto: rene90)

GPS / overige verbindingen

GPS werkt prima, binnenhuis is een fix al mogelijk. Telefoneren werkt prima, en eigenlijk geen bijzonderheden op dit vlak.

verneem5-screensgps (Foto: rene90)

Software

Iets wat ik erg positief vind van Vernee is dat ze geen gekke apps erop installeren. Je hebt dus een hele kale Android, zonder Vernee skin of iets dergelijks wat vaak dan weer bepaalde nutteloze apps met zich meebrengt die soms niet te verwijderen zijn. Niet het geval dus, ideaal. Verwacht echter geen updates naar Anroid 8.0, dit is iets wat niet zal gebeuren voor een goedkoop model als deze.

Speaker / overig

Een mono speaker die behoorlijk volume heeft wat best oké klinkt, valt niet tegen. De vingerafdruksensor is top en ontzettend snel, het scherm ontwaakt ook snel en dat heb ik weleens anders gezien bij andere Chinaphones. 

Batterij

Het is een 3300mAh accu, en met deze specs kan hij het lang uithouden. De processor is niet zo snel en het scherm is maar HD resolutie. Best netjes dat ze hier een 3300mAh accu in hebben geplaatst en hem wel dun hebben gehouden. Youtube / Netflix kijken zorgt voor een screen-on tijd van gemiddeld 5 uur, erg netjes dus voor het toestel. 

Camera

Zoals verwacht geen hoogvlieger. Van dichtbij wel voldoende, maar overzicht foto's merk je dat de sensor moeite heeft met de kleuren en dan wordt het allemaal wat vlak. Selfie-cam is matig.

verneem5-cam1 (Foto: rene90)

verneem5-cam2 (Foto: rene90)

verneem5-cam3 (Foto: rene90)

verneem5-cam4 (Foto: rene90)

verneem5-cam5 (Foto: rene90)

verneem5-cam7 (Foto: rene90)