Elephone S8, 6-inch met 2k resolutie

3. Elephone S8

Design en bouwkwaliteit

Het scherm is toch wel hetgeen wat echt het verkooppunt is van de S8. Een 6-inch 2K resolutie scherm ziet er natuurlijk zeer strak uit. En vooral als je veel van Youtube, Dumpert en andere sites gebruik maakt is het écht een dik pluspunt. Het oogt lekker, een goed formaat en omdat er vrijwel geen randen zijn is dat ideaal. Een hoop scherm dus op de voorkant, met onderop nog de vingerafdruksensor én selfie-cam op een wat bijzondere plek. De kijkhoeken zijn wel wat minder dan andere toestellen waarbij het al snel een tint donkerder wordt als je hem kantelt. 

s81812-1 (Foto: rene90)

s81812-2 (Foto: rene90)

s81812-3 (Foto: rene90)

s81812-4 (Foto: rene90)

De achterkant heeft een glazen paneel wat een lichte bolling heeft naar de randen toe. Dit zit allemaal best degelijk in elkaar en ik had gehoopt dat de camera nog wat netter weggewerkt was geweest. Die puilt er nu nog wel een beetje uit. 

s81812-5 (Foto: rene90)

s81812-6 (Foto: rene90)

 Prestaties

De Helio X25 deca-core is van Mediatek, en die soc kom je vaker tegen in Chinese toestellen. Het gaat om een chip geklokt op 2.5Ghz en met de 4GB werkgeheugen werkt dat zeker goed. Het is voldoende voor de meute, maar verwacht niet het snelste toestel. Met Antutu kom je uit op 88677 wat helemaal niet verkeerd is. Daarnaast heb je nog de 64GB interne opslag wat ruim voldoende moet zijn.

Software

Elephone is gelukkig af gestapt van hun 'skins' die veelal vol zaten met rotzooi en extra apps die je helemaal niet wilde. Het is nu een nagenoeg schone Android, die snel werkt en waar ik geen rare zaken ben tegen gekomen. Hij draait op Android 7.1 

GPS / andere verbindingen

Helaas valt de GPS weer tegen. In de tuin waar ik met de Mi6 11-15 satellieten pak, komt de Elephone S8 na een halve minuut uit op een maximala 4-5 satellieten. Wel een fix overigens, maar wel ondermaats. Binnenshuis is er geen fix mogelijk. Nou is dat laatste niet zo'n drama maar als het in de tuin in open lucht al niet lukt is het dus wel een minpunt wat mij betreft.

Door het grote scherm is de speaker aan de bovenkant van het toestel wat klein. Als je veel omgevingsgeluid hebt is het wat lastiger de ander te horen. Niet problematisch, maar wel iets om toch even op te merken.

Vingerafdruksensor / speakers / overige

De vingerafdruk sensor zit aan de voorkant, en werkt goed in het herkennen van de vinger. Wél heb je een fractie vertraging tot het scherm daadwerkelijk aan gaat. Spijtig dus, want andere toestellen presteren hier zeker beter. Hopelijk kunnen ze het nog met een software update iets omhoog krikken.

Over naar de speakers wat ze benoemen in de reclame dat die 'loud' zijn en goed. Ja, het klopt dat het best wat volume heeft en niet gelijk schel klinkt. Echter mist het zeker wel bass en jammer dat ze voor dit toestel niet gebruik hebben gemaakt van een dubbele speaker.  

Accu

Een 4000mAh accu heb je wel nodig met deze Elephone want het scherm slurpt wel wat weg. De quick-charge helpt daarbij om binnen 1,5-2 uur je toestel weer op te laden. En kort gezegd, 6-inch én 2K resolutie zorgen dat dit gewoon valt onder de categorie; 's avonds in de lader. Na zo'n 1 uur en 20 minuten ben je 30% lading kwijt. Dat is dan met een film kijken op basis van Wifi en 100% helderheid, die je buiten al snel nodig hebt. Als je dus nog veel apps op synchronisatie hebt staan zal het sneller gaan.

Camera

De selfie-cam vind ik maar een brok ergernis. Mocht je dit willen gebruiken moet je het toestel rond draaien, en vervolgens kan je de selfie maken. Even snel dus iets schieten is er niet bij en dat is wat je vaak bij een selfie wel doet. Het is uiteraard een keuze om een randloos scherm te krijgen maar kon dit niet op een andere manier? Het werkt nu gewoon niet lekker / comfortabel wat zonde is. 

Een 21MP sensor van Sony is er gebruikt en dat belooft wat. Nog geen dubbele camera dus op dit toestel. In de praktijk merk je dat de sensor acceptabele foto's kan maken, maar met tegenlicht loopt dit snel terug. Sowieso is de focus wat traag dus is het even oefenen tot wanneer je optimaal gebruik kan maken van de sensor. Heb je dit door, komt er best wat leuks uit maar het feit dat je moeite hiervoor moet doen is minder. Ik had er meer van verwacht in ieder geval.

s81812-1 (Foto: rene90)

s81812-2 (Foto: rene90)

s81812-3 (Foto: rene90)

s81812-4 (Foto: rene90)