Gear.Club Unlimited

Gear.Club is al enige tijd als freemium-game beschikbaar voor Android en iOS en wordt aangeboden als meer dan een dosis adrenaline. Het belooft een authentieke race-ervaring, prachtige omgevingen, flitsende voertuigen, realistisch rijgedrag en gesimuleerde aanpassingen van de voertuigen. Ontwikkelaar Eden Games borduurt voort op hun succes door Gear.Club met alle toeters en bellen uit te brengen voor Nintendo Switch onder de naam Gear.Club Unlimited.

Gat in de markt
Eden Games ziet mogelijkheden, want er zijn nog geen ‘echte’ racegames op Nintendo Switch uitgekomen. (Mario Kart 8 Deluxe is een vorm van racen, maar heeft weinig met enige vorm van realisme te maken.) Gear.Club Unlimited moet deze leemte zien te vullen met meer dan 30 bolides, meer dan 400 races, verschillende moeilijkheidsgraden, racetypes en heel veel opties op je auto aan te passen.

Besturing
Je kan je auto besturen met de knuppel of door de gyroscopische functie van de Switch. In dat laatste geval gebruik je de Switch als een stuur en draait deze naar rechts om ook die kant op te gaan. Gas geven en remmen doe je met de triggers aan de voorkant of door de A en B knop gebruiken. Gear.Club Unlimited heeft ook de mogelijkheid om de tijd terug te spoelen, om je grootste flaters ongedaan te maken.

Gear.Club Unlimited - Scheuren en driften

Beetje arcade
Gear.Club Unlimited voelt qua game-ervaring aan als Need For Speed Underground met een Gran Turismo-sausje. Het biedt, zeker op de Switch, een leuke arcade-racer ervaring. De game speelt lekker eenvoudig weg zonder de noodzaak te zoeken naar de juiste afstelling. Gewoon lekker racen in flitsende bolides langs kustlijnen, bergpassen en scheuren door smalle straten.

Beetje sim
Gear.Club Unlimited
biedt tal van mogelijkheden om je bolide aan te passen. Upgrades, tunen, een ander kleurtje, spoilertje hier en een vleugel daar: alles is mogelijk, maar wel geheel in ‘simulatie stijl’. Zo heb je voor het toepassen van upgrades voor je bolide wel een garage nodig met de benodigde ‘tools’, voor het aanbrengen van spoilers heb je een ‘body shop’ nodig en voor een ander kleurtje heb je een spuit-cabine nodig.

Gear.Club Unlimited - Opties

Tweak
Tijdens de carrière-modus speel je al deze tools vrij en kun je je garage naar eigen wens indelen en uitbreiden met nieuwe tools om je bolides aan te passen. Deze tools bieden op hun beurt weer nieuwe mogelijkheden voor het aanpassen van je bolide en maken de lijst met beschikbare opties ook groter. Ook het vrijspelen van nieuwe bolides gaat geheel in ‘simulatie-stijl’: Je kan bij een autodealer kijken naar andere wagens, een test-race maken en  vervolgens je nieuwe speeltje aanschaffen.

Gear.Club Unlimited - Tweak

Mogelijkheden
Je kan Gear.Club Unlimited dus geen sim-racer, maar ook geen simpele arcaderacer noemen. Het is een combinatie van beide en dat past eigenlijk prima bij de Nintendo Switch. Lekker scheuren in flitsende bolides en deze naar eigen wens aanpassen, je garage uitbreiden en nieuwe bolides vrijspelen. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om in splitscreen met z’n tweeën of z’n vieren te spelen. Er is ook een online multiplayer, voor degenen die daar behoefte aan hebben.

Gear.Club Unlimited - Split Screen x 4

Niet perfect
Helaas valt Gear.Club Unlimited ondanks alle opties snel in herhaling. Het komt toch steeds neer op racen om een aantal trofeeën te scoren om verder te kunnen komen en weer te kunnen racen. De variatie in de verschillende racetypes, zoals binnenstad, snelweg en rally is leuk, maar veel meer dan een visueel verschil is het eigenlijk niet.

Gear.Club Unlimited is een leuke racegame voor de Nintendo Switch, die je echt wel een flinke tijd bezighoudt. Maar op de lange termijn schiet de beperkte gameplay te kort om een klassieker te worden.

Gear.Club Unlimited - Garage overzicht