MSI Nightblade: verrassend compacte game-pc

Kant-en-klaaroplossingen voor pc gaming: veel mensen willen er niets van weten. Dit scepticisme is vaak te verklaren door de prijsstelling van dergelijke producten. Er worden vaak forse bedragen gevraagd voor all-in-one gamesystemen, niet in de laatste plaats vanwege allerlei tierelantijntjes die vooral een cosmetische functie hebben.

Toch is er ook vaak wel wat voor te zeggen, zoals compacte maten, goede koeling en een fraai uiterlijk. Bovendien zijn er zat gamers die de ballen verstand hebben van pc-hardware en helemaal geen zin hebben om zelf een computer in elkaar te zetten of zich er überhaupt in te verdiepen. Buiten kijf staat dat er wel degelijk markt voor is, want de grotere hardwarefabrikanten hebben bijna allemaal een toegewijde 'gaming' productlijn die ieder jaar weer nieuwe systemen introduceren.

MSI gaf FOK! de gelegenheid om twee nieuwe telgen uit hun gameproductlijn aan de tand te voelen: de MSI Nightblade MI3 en de MSI Trident 3. In deze review wordt enkel de Nightblade uitvoerig besproken, inclusief een aantal benchmarks van verschillende games.