CD: Domadora - The Violent Mystical Sukuma

Ongeveer een jaar nadat de Franse band Domadora hun tweede album The Violent Mystical Sukuma uitbracht is de plaat nu opnieuw verschenen bij het toonaangevende stonerlabel Kozmic Artifactz. Een moddervet stuk pompende psychedelische rock van hoog niveau waar vele liefhebbers van het dampende genre al tijden reikhalzend naar uit zaten te kijken.

Domadora - The Violent Mystical Sukuma

Domadora is een trio uit Parijs met een grote voorliefde voor geestverruimende groenten en groovende psychedelische rock die klinkt alsof ze tijdens een stomende jamsessie zijn opgenomen. Op het eerste in eigen beheer uitgebrachte album Tibetan Monk uit 2013 komen we dan ook tracks tegen met veelzeggende titels als 'Ziggy Jam' en 'Domadora Jam'.

Domadora 1

In april 2016 verscheen het tweede album The Violent Mystical Sukuma van Domadora al op CD. Een plaat waaraan drie jaar flink hard werd gewerkt maar die op de één of andere wijze het grote publiek nog niet wist te bereiken. Daar kan nu dan verandering in komen aangezien het album het afgelopen weekend opnieuw is uitgebracht als een dubbelelpee op 180 grams vinyl door Kozmic Artifactz.

Domadora 2

The Violent Mystical Sukuma van Domadora werd opgenomen in de Auditorium du Louvre in Parijs en Studio Pierre Schaeffer in Chatenay met Patrick Muller en Paul Percheron achter de welbekende knoppen en schuiven. The Violent Mystical Sukuma is dan ook een plaat geworden die muzikaal gezien voortgaat op het muzikale pad dat al op Tibetan Monk was ingeslagen. Vette groovende ouderwetse hardrock met een stevige laag progressieve stonerrock en spacende psychedelica. Een trio dat zich duidelijk weer heeft laten inspireren door bands zoals Black Sabbath, Led Zeppelin en Pink Floyd. Liefhebbers van bands als Earthless, Pentagram en Baroness zullen de woeste jams van Somadora ook zeker weten te appreciëren.

Domadora 3

Er zijn dit jaar alweer de nodige stoneralbums verschenen en we zullen ons er dan ook maar niet aan gaan wagen om dit album nu al te bekronen tot beste stonerrock album van het afgelopen jaar, maar het is wel een feit dat Domadora de lat voor deze titel vrij hoog heeft neergelegd met hun tweede plaat The Violent Mystical Sukuma. Nog meer overtuiging nodig? Ga dan de plaat zelf maar beluisteren op de bandcamp-pagina van Domadora.