Ilife A6 - robotstofzuiger in mooi jasje

3. Design en bouwkwaliteit

 

Deze A6 heeft een behoorlijke update gehad als je kijkt naar de vorige modellen die vaak wat nieuwe specificaties kregen in dezelfde body. Hier hebben we te maken met een nieuw basisstation, een rubberen borstel, ander type opvangbak en opeens een ander design. Op alle onderdelen gaan we in om te kijken of dit ook een verbetering met zich meebrengt.

chuwia6-design1 (Foto: rene90)

Qua looks ziet de A6 er een stuk beter uit met de zwarte luxe afwerking wat mede komt door de glazen toplaag en mooie knop die er in zit verwerkt. Deze knop heeft een subtiele verlichting die ademt. Het is gelukkig niet zo fel dat je in de hoek van de kamer een halve gloed hebt. Het basisstation heeft gelukkig ook een likje verf gehad zodat deze past bij de machine en heeft nu wat meer frictie op de onderkant zodat deze niet achteruit gaat glijden als de stofzuiger naar zijn huisje wil.

Pluspunt van dit station is dat er nu een functie is ingebouwd dat als hij niet helemaal goed contact maakt hij zelf opnieuw eraf gaat / er weer opnieuw op. Als hij bijvoorbeeld een tikje heeft gehad van een stoel of voet lost hij dit zelf weer op. De afstandsbediening heeft helaas geen update gehad, die is nog hetzelfde als zo'n beetje alle modellen van Ilife en je kan nog steeds geen gebruik maken van een app / uitgebreidere instellingen. Het is dus nog steeds een dagelijkse tijd instellen om aan de slag te gaan en niet om de dag of zulke zaken. Minpuntje. 

chuwia6-homebase (Foto: rene90)

chuwia6-design2 (Foto: rene90)

chuwia6-vacuum (Foto: rene90)

Als schoonmaakonderdelen heb je de bekende zij-borstels die hun werk doen. Nu heb je nog als toevoeging in plaats van alleen een zuigmond, ook een rubberen borstel die meehelpt om het vuil in de afvalbak te krijgen. Dit alles is prima los te maken als je het wil schoonmaken, alleen voor de zijborstels zou je een schroevendraaier nodig hebben als hier haren in zitten bijvoorbeeld. De borstel kan je makkelijk eruit wippen. Door deze rubberen borstel kan iets zwaarder afval ook worden opgezogen. Naast deze rubberen borstel is er uiteraard ook gewoon de stofzuigfunctie, het is dus niet alleen de rubberen borstel die het werk doet.

chuwia6-borstel1 (Foto: rene90)

chuwia6-borstel2 (Foto: rene90)

De afvalbak waar het dan in komt is geheel veranderd. Hij zit nu achterin de machine en is met één hand eruit te halen wat iets meer gebruiksgemak biedt. Met twee magneetjes klik je de achterkant open en kan je hem legen. Zoals je je kan voorstellen is het allemaal een stuk makkelijker gemaakt vergeleken met vorige modellen. Een grote verbetering dus. Het erin klikken is ook weer geen probleem en loopt allemaal soepel.

chuwia6-afval (Foto: rene90)

chuwia6-afval2 (Foto: rene90)

Zoals al genoemd hebben we hier te maken met een compleet pakket inclusief de muursensor. Deze kan je gewoon ergens plaatsen en aanzetten zodat hij een onzichtbare muur maakt waar de stofzuiger niet langs gaat. Dit werkt prima, en is hetzelfde model wat voor de V5S te krijgen is. 

Tot slot nog een kleine update, het extra wieltje aan de achterkant. Met vorige modellen had ik het probleem dat als er een drempel was, de achterkant tegen de grond kwam en voor genoeg wrijving zorgde dat hij vast zat. Dit wieltje zorgt net voor wat extra hulp in deze gevallen. Slim om dit toe te voegen dus. 

chuwia6-afvalwieltje (Foto: rene90)