CD: High Brian - Hi Brain

Nadat we gisteren al het vizier hadden gericht op de platen van The Sonic Dawn en Nekromant hebben we vandaag alweer een psychedelisch stonerrock pareltje voor jullie te pakken. Bij het begrip stonerrock is Oostenrijk vast niet het eerste land waaraan je moet denken. Toch is het het thuisland van de band High Brian, waarvan nog niet zo ontzettend lang geleden het verrassende debuutalbum getiteld Hi Brain is verschenen. Nadat er in 2016 al een tweetal tracks op single uitgebracht was waren de verwachtingen zeer hooggespannen voor het eerste volledige album en High Brian maakt deze verwachtingen meer dan waar met een in alle opzichten zeer ge(s)laagde plaat.

High Brian - Hi Brain
High Brian - Hi Brain

High Brian is een band die in 2013 is opgericht door de uit Stockholm afkomstige gitarist Nils Meyer-Kahlen, de Hamburger zanger en gitarist Benedikt Brands, bassist Patrick Windischbauer uit Linz en drummer en zanger Paul Berghold uit Graz, die elkaar in laatstgenoemde stad tegen het lijf liepen. Een viertal jonge muzikanten met een gezamelijke voorliefde voor psychedelische popliedjes en spacende lavalampen. Muzikaal gezien zit High Brian dan ook ongeveer in dezelfde hoek als The Pink Floyd (in het Barrett-tijdperk), de Nederlandse grootmeesters van Pauw en Jacco Gardner en de Duitse progrock hippies van Kadavar.

Met Hi Brain levert High Brian een zeer degelijk album af met verdomd catchy liedjes zoals 'The Sun & I', 'All The Other Faces', 'Blood Honey' en 'Time', van die deuntjes die meteen in je hoofd blijven hangen en die je na een paar keer al mee kunt neuriën. In de afgelopen jaren deelden de mannen van High Brian al het podium met bekendere bands zoals The Vintage Caravan, KADAVAR, The Flying Eyes en Vidunder en als die bands al bij je in de smaak vallen kunnen we je ook zeker aanraden om de Bandcamp-pagina van High Brian eens met een bezoek te vereren.

High Brian
High Brian

Met Hi Brain heeft High Brian een ijzersterk debuutalbum uitgebracht die de komende zomermaanden nog regelmatig in de speler zal belanden. Luister ook zeker even naar de radiosessie van High Brian op de Finse radio, die eveneens op hun Bandcamp-pagina te vinden is. Voor vinylfanaten is Hi Brain uitgebracht op zowel zwart als oranje vinyl. Wederom zwaar verplichte kost voor connaisseurs van geestverruimende muziek.