CD: Them Lewis Boys - Wanted

Them Lewis Boys is een band die in 2010 werd opgericht door de pianist en zanger Jeroen Sweers. Sweers begon zijn muzikale loopbaan in de band Grand Piano Boogie Train van Jaap Dekker en zou daarna zijn eigen band de Jeroen Sweers Boogie Woogie Band vormen waarmee hij op talloze festivals in binnen- en buitenland te zien was. Nadat hij de plaat Mean Old Man van Jerry Lee Lewis hoort richt Sweers samen met bassist Rene Postma, drummer Matthias van Olst en gitarist Willem de Roode de groep Them Lewis Boys op.

Them Lewis Boys - Wanted

Voor de opnames van Wanted doken de mannen Studio Hitfabryk in Giekerk in om aldaar samen met studioeigenaar Siep Dijkstra een tiental tracks van Jerry Lee Lewis op de gevoelige band vast te leggen. Daarnaast werden er ook nog eens vijf nummers opgenomen in de Sweers Ranch Studio in het Overijsselse Wesepe. Them Lewis Boys speelden de afgelopen al met veel succes menig festival plat met hun muzikale eerbetoon aan de Killer en bewijzen daarmee dat rock-'n-roll een tijdloos muziekgenre is die mensen van alle leeftijden nog steeds weet aan te spreken.

Met Wanted levert het kwartet een zeer authentiek klinkende plaat af die regelmatig het origineel ontzettend dicht weet te benaderen. Bij het draaien van de plaat ruik je dan ook bijna de geur van suikerspinnen en zie je in gedachten al een uitbundig verlichte jukebox staan. Naast allom bekende tracks zoals 'High School Confidential', 'Great Balls of Fire', 'Breathless' en 'Whole Lotta Shakin' Goin' On' is er ook de nodige ruimte voor minder bekende liedjes van de legendarische rock-'n-roll artiest, zoals 'Gotta Travel On', 'Hong Kong Blues' en 'No Traffic Out Of Abilene'.

Them Lewis Boys

Meest verrassend is echter de rock-'n-roll uitvoering van 'Me And Bobby McGee', een liedje dat werd geschreven door Kris Kristofferson en wat bij de meeste mensen vooral bekend werd in de uitvoering van Janis Joplin. Ben je dus wel een liefhebber van swingende rock-'n-roll, country en rhythm and blues dan mag deze fraai uitgevoerde schijf absoluut niet in je verzameling ontbreken.