John Wick: Chapter Two

Nog niet zo lang geleden verscheen er een nieuwe actiefilm rondom het persona van Keanu Reeves: John Wick. Over een man die wraak gaat nemen nadat gangsters zijn puppy doden. Het klonk allemaal erg onwaarschijnlijk. Nog onwaarschijnlijker was dat de film zou zou aanslaan als deze deed. Keiharde actie en een bizarre wereld rondom een verzameling huurmoordenaren tilden deze film nét boven het gemiddelde uit. Een vervolg kon dan uiteraard niet uitblijven.

In dit tweede deel zien we dat het verleden John blijft achtervolgen. Nu men weet dat John terug is in het wereldje, wil men al snel zijn skills gebruiken. Hij krijgt de opdracht om iemand te vermoorden en heeft geen keuze dan dit uit te voeren. Dit leidt allemaal echter tot een gigantisch geldbedrag op zijn hoofd, waardoor hij geen andere keuze heeft dan vluchten of doden... heel veel doden. Hoe doe je dat op een andere manier dan met headshots?

John Wick: Chapter Two Bloody Keanu

De film is een opeenvolging van actiescènes die nog het meeste weg lijken te hebben van een gewelddadig ballet. In dat opzicht is deze film meer een dansfilm dan iets anders. De moves zijn fantastisch gechoreografeerd waarbij iedere beweging een souplesse biedt dit in dit soort films vaak afwezig zijn. Ook het gebruik van een vaste camera met lange shots, in tegenstelling tot veel cuts, draagt bij aan de beleving. Hoogtepunt is een duel boven aan een trap die steeds een niveau lager gaat. Fantastisch.

Het verhaal is verder flinterdun, maar de mythologie rondom het verbond van huurmoordenaren en het Continental Hotel wordt verder uitgewerkt. Dit leidt tot een aantal bizarre momenten die wel wat lucht bieden tussen al het geweld. Zo moet John eerst even de sommelier van het hotel bezoeken voordat die weer aan het werk kan. De film heeft verder Laurence Fishburne en Ian McShane in leuke bijrollen. Leuk is het om Fishburne en Reeves weer samen in een film te zien.

John Wick: Chapter Two Manhattan Bridge

John Wick: Chapter 2 is een prima voortzetting van het eerste deel. Heerlijke actie en een paar bizarre momenten. Een derde deel zal ik dan ook met open armen ontvangen!