CD: Jett Rebel - Super Pop

Deze week kwam de nieuwe cd uit van Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel, getiteld Super Pop. Jett Rebel is inmiddels niet meer te missen op een festival in ons laaggelegen land, en is ondertussen uitgegroeid tot een van de bekendere artiesten van Nederland. Aan mij de eer om een (milde) kritische blik op zijn zesde cd te werpen.

Jett Rebel - Super Pop
Jett Rebel - Super Pop

Het was al laat toen ik het album uitpakte. Een albumcover vol met gezichten van Jett Rebel; hier en daar een lijntje te veel, maar ach, dat noemen ze een rockster, toch? Nog voor ik de cd door mijn luidsprekers kon laten gieren, trof ik een witkleurig boekje aan, SUPER POP. Inhoud? Een autobiografie, door hem zelf verteld met nog wat emotionele verhalen: “2016 was een bewogen jaar”. Toch maakte hij hier en daar nog wel wat degelijke opmerkingen over muziek, tezamen met enkele verwerpingen tegen de maatschappij waar wij momenteel mee te kampen zouden hebben. Nadat ik op de laatste bladzijde gelezen had dat ook alles door Jett Rebel ingespeeld en vormgegeven is, mag het duidelijk zijn dat Jett Rebel een heerlijke narcist is. Hij is er zelfs van overtuigd dat hij een nieuw genre verzonnen heeft. Super bleek het enige woord te zijn wat nog niet aan pop toegevoegd was. All jokes apart, Jett Rebel is uitgegroeid tot een van de rocksterren van Nederland; 2016 was ook een goed jaar voor je, lul!

Over naar de plaat. We bijten de spits af met 'Better Off Together', typische progressie, maar daardoor wel lekker catchy. Niet veel verder komen wij langs het bekende straatje waarin Jett Rebel altijd al componeerde, met nummers als 'High School Reunion'. Op track 5 creëert Jett Rebel ook weer wat kleinere, intensere sferen met 'Just In Case You’re Ever Down Again'. Bondige titels horen bij Super Pop: nadere toelichting is bij deze koppen niet nodig.

Jett rebel
Jett Rebel

Richting het slot haalt hij zijn orgelvaardigheden nog uit de kast, en onverwachts stuiten we nog op een heerlijk nummer, getiteld 'I Can’t Live Without You”. Blues-achtige sounds met een kort, groovend middendeel. In het bijgeleverde papierwerk beveelt hij ook nog aan om het album in één keer te luisteren. Kijkende naar het album als geheel, is het dan ook zeker een aangenaam samenhangend geheel geworden, ondanks de hier en daar wat matige inhoud.