CD: As It Is - Okay

Zo'n twee jaar na hun verrassende debuut met het album Never Happy, Ever After ligt sinds vandaag de tweede plaat van de uit Brighton afkomstige band As It Is in de betere platenwinkels. Nu is Brighton niet het eerste kuststadje waaraan mensen zullen denken bij het horen van de melodieuze pop-punkliedjes van As It Is maar dit Britse vijftal laat op Okay toch duidelijk horen dat dit wel degelijk mogelijk is.

As It Is - Okay
As It Is - Okay

As It Is is een band die in 2012 werd opgericht. Nadat de band een viertal EP's in eigen beheer uitbracht tekenden de mannen in 2014 een platencontract bij Fearless Records waarop in 2015 hun eerste album Never Happy, Ever After verscheen. Voor hun tweede album Okay doken de mannen de studio in met producer Mike Green, die eerder al werkte met artiesten zoals Pierce The Veil en Kate Perry.

as it is
As It Is

Muzikaal gezien zweeft As It Is met hun catchy pop-punkliedjes ergens tussen de bands Good Charlotte en Weezer. As It Is is dan ook een gezelschap wiens muziek vooral wordt gekenmerkt door de cleane zang van frontman Patty Walters, die ook regelmatig vocaal wordt bijgestaan door gitarist Ben Langford-Biss.

Poster State Champs

Mensen die regelmatig luisteren naar de betere radiozenders zoals Pinguin FM of Studio Brussel zullen de band wellicht al kennen van hun singles 'Okay' en 'Pretty Little Distance', waarmee een prima afspiegeling wordt gegeven voor de rest van de plaat. 26 februari staat de band, samen met de Amerikaanse pop-punk band Northbound, in de Amsterdamse poptempel de Melkweg, als voorprogramma van de band State Champs. Nou ja voorprogramma, eigenlijk zijn het gewoon drie heerlijke toonaangevende powerpop bands op één poster!