Shadow Warrior 2 - Way of the Wang [Video-review]

Gisteren kwam de gratis DLC Way of the Wang uit voor Shadow Warrior 2. Dit voegt trials toe aan de game, waarmee je extra crafting-opties en een nieuw wapen kunt vrijspelen. FOK! rende voor jullie door alle trials en laat de vernieuwingen zien.

Shadow Warrior 2 - Way of the Wang - logo

Opstart-probleempjes
Het activeren van de DLC ging niet vanzelf. Meerdere gamers melden dat ze het nieuwe gedeelte waar de trials zijn wel kunnen betreden, maar de trials zelf niet kunnen activeren. Nadat ik uiteindelijk de DLC zelf via Steam had opgestart, werkte het eindelijk ook voor mij.

De extra toevoegingen
Deze review gaat over de DLC Way of the Wang en daarom bespreek ik slechts de extra’s van de DLC. Tegelijkertijd kwam er ook een patch uit, die veel gameplay, multiplayer en UI-verbeteringen heeft meegebracht, maar dat houden we even buiten beschouwing.

Nadat je eenmaal de game hebt uitgespeeld, krijg je na iedere gedane missie in plaats van een wapen (dat je immers reeds bezit) één of meerdere Orbs van Masamune. Dit dient als je betaalmiddel om je nieuwe crafting-mogelijkheden te benutten.

Naast de winkel van Larry is nu een paadje met een trap naar boven. Als je helemaal boven bent aangekomen, dan zie je zeven grote zwevende stenen. Door deze te activeren start je een trial. Er zijn twee trials van Infusion (gem samenvoegen met een wapen), Purification (negatieve effecten van een gem verwijderen) en Embedding (wapen sterker maken door orbs erin te pompen). De laatste trial geeft je het wapen Fist of Gozu.

Shadow Warrior 2 - Way of the Wang - terrein

Pittige uitdagingen
Iedere trial komt erop neer dat je een level zuivert van alle monsters. Er is om je heen lava die behoorlijk veel pijn doet. Wat opvalt is dat de moeilijkheidsgraad erg uiteen loopt. Een trial op standje normaal (‘I Have No Fear’) doen is zeer vergelijkbaar met extra moeilijk (No Pain No Gain): haast niet te doen. Op makkelijk (Tiny Grasshopper) ren je er opeens doorheen. De balans wordt waarschijnlijk nog aangepast. Het is aan te raden om de trials op makkelijk uit te spelen, om zo je wapens te kunnen verbeteren. Dan maak je een kansje om het op een standje hoger te zetten. Voor het uitspelen van een trial krijg je ook Orbs. Voor het voortijdig sterven krijg je helemaal niets en je dient opnieuw te beginnen. Als je trials op een hogere moeilijkheidsgraad uitspeelt, dan krijg je wel meer orbs. Natuurlijk kun je de trials ook in co-op spelen.

 

Pimpen is prijzig
De vrijgespeelde crafting opties (in de video vanaf 30:40) zijn leuk en nuttig, maar ook duur. Erg duur. De eerste stap om je wapen een ‘infuus’ te geven kost je 15 Orbs, de tweede 86. Een zeldzame level 73 gem ‘puur maken’ kost maar liefst 170 (!) Orbs. Een zeldzame level 74 gem ‘inbedden’ in je wapen heeft een prijskaartje van 450 (!) Orbs. Het is een toffe toevoeging om je langer bezig te houden in Shadow Warrior 2 en je hebt er dus ook echt wat aan.

Shadow Warrior 2 - Way of the Wang - Pimpen

Conclusie
Voor mij is Shadow Warrior 2 één van de beste games die ik ooit heb gespeeld en deze DLC is dan ook zeer welkom. Maar het voegt voor mij niet zoveel extra’s toe dat ik er graag €15,- voor had neergelegd. Het feit dat de DLC gratis wordt weggeven maakt het daarom gewoon een heel tof gebaar van Flying Wild Hog.

Vanaf 17:00 begint er op FOK! een livestream van Shadow Warrior 2 op de moeilijkheidsgraad: Insanity 3. Je kan gewoon meedoen, want we maken een multiplayersessie aan.

Pluspunten
Minpunten
  • Gratis DLC!
  • Meer craft-mogelijkheden
  • Trials zijn kort en heftig
  • Aantal bugjes
  • Craften is erg duur
  • Trials niet goed gebalanceerd
Gespeeld op pc (Windows). Ook beschikbaar voor Xbox One en PlayStation 4.