CD: Ink Bomb - Invincible Summer EP

De uit Nijmegen afkomstige punkband Ink Bomb bestaat nog maar sinds 2015 maar heeft in die relatief korte tijd al behoorlijk naam weten te maken met hun catchy en melodieuze punkliedjes. De band, bestaande uit voormalige bandleden van Superhero, Planet Eyelash en Anders Niemand, begon als een coverbandje met tracks van onder meer Bad Religion en No Use For A Name op hun repertoire, maar na het beluisteren van hun verrassende debuutschijf kunnen we gerust stellen dat ze die fase ver achter zich hebben gelaten.

Ink Bomb - Invincible Summer EP

Bij het horen van de bandnaam in combinatie met de lengte van de liedjes op de Invincible Summer EP dachten we in eerste instantie te maken te krijgen met een stevige bak street punk met veel gekrijs. Niets is minder waar. Ink Bomb maakt namelijk verdomd melodieuze skate- en poppunk en klinkt als een band die ook zomaar op een label als Epitaph of Fat Wreck Chords had kunnen zitten.

Ink Bomb
Ink Bomb

Muzikaal gezien zit Ink Bomb een beetje in dezelfde hoek als bands zoals All, Bad Religion, Descendents en NoFX en bij fans van die bands zullen de muziek van Ink Bomb ook zeker in de smaak vallen. De Invincible Summer EP kent eigenlijk maar één miniem minpuntje en dat is het feit dat deze schijf met zo'n dikke tien minuten veel te kort is. Dit is een plaat die zeker naar veel meer smaakt. De Invincible Summer EP is ook te beluisteren via de Bandcamp-pagina van de band.