WWE 2K17

Met de terugkeer van Shane McMahon bij de WWE is er een hoop veranderd. We hebben de saaie pg-era achter ons gelaten en zijn een nieuw hoofdstuk ingeslagen. Dit begon met de grote brandsplit die we eerder al een keer gezien hebben. WWE is weer hot aan het worden en dus begon ik zeer gemotiveerd aan WWE 2K17.

WWE 2K17 Cover

De worstelserie van 2K doet het al een tijdje goed en ook dit keer is dat het geval. De game heeft alle ingrediënten uit de vorige delen met wat extra’s. Aan de gameplay zelf is niks veranderd en deze zal daarom erg vertrouwd aanvoelen voor de mensen die al bekend zijn met de game. Het zijn kleine dingen die erbij zijn gekomen. Zo is het mogelijk om nu te kiezen tussen twee verschillende submission-meters en heb je de mogelijkheid om sterker te worden van bepaalde taunts. Ook is het mogelijk om nu in het publiek en backstage te worstelen en zijn de reversals wat aangepast. Het is nu makkelijker om te doen en dit is vooral tegen AI erg prettig. Daarnaast zijn er een heleboel nieuwe animaties toegevoegd waardoor alles wat minder houterig overkomt.

WWE 2K17

De verschillende spel-modi zijn ook niet veranderd op een groot ding na. De Showcase-modus is er niet meer. De reden zou zijn omdat er niet genoeg content zou zijn met Brock Lesnar en dus is hij er maar uitgehaald. Er komt nog wel een andere Showcase-modus aan, maar voor deze zal je moeten betalen als een soort DLC. Careermode is nog steeds langdradig en traag en voelt aan alsof al je acties totaal niks toevoegen aan de rivalries die je begint tijdens het spelen. Vooral als je nog in de NXT-divisie zit is dit vervelend. Als je eenmaal het echte rooster inkomt wordt het allemaal wel beter, maar het duurt zo lang allemaal. Leuk is nu wel dat je tijdens PPV kunt kiezen om te gaan praten en hiermee een soort praat-battle kunt houden met rivalen. Je kunt kiezen uit een x aantal zinnen en sommige daarvan geven een boost en andere weer niet. Dit kan ervoor zorgen dat je populariteit groeit en je dus hoger in de ranking kan komen te staan.

WWE 2K17

Mijn favoriet is de WWE Universe-modus. Hierin heb je namelijk de totale controle over hoe je iets wil en de manier waarop. Je hebt daardoor veel meer invloed op het verhaal zoals het uiteraard ook het geval is bij WWE in het echt. Je kunt titels creëren, shows maken, video’s editen en nog veel meer. Het heeft mij uren speelplezier opgeleverd. Toch moeten ze meer elementen hiervan gebruiken in je MyCareer-modus. Dat zou alles een stuk vloeiender maken. Voor de rest kun je alle evenementen los spelen en uiteraard ook online tegen je vrienden aan de slag. Wat wel ongelofelijk is zijn de bugs die ook dit jaar niet helemaal opgelost zijn. Het lijkt alsof ze op dit gebied totaal geen stappen hebben gemaakt. Nog steeds lig ik af en toe op de grond en is mijn hoofd verdwenen of heb je het idee dat een move de tegenstanders compleet mist.

WWE 2K17

Na een enerverend jaar in de WWE zelf is de game dat helaas niet. Het is absoluut geen slechte game, maar er is in mijn ogen te weinig nieuws en dat is vooral een tegenvaller voor degenen die over de editie van vorig jaar beschikken. Toch heb ik mij weer prima vermaakt met het spel en zal dit ook nog wel even blijven doen. De Universe-modus laat je oude tijden weer herleven en nieuwe verhalen hier doorheen mixen. Erg leuk om te doen. De showcase-modus mis ik toch wel erg en MyCareer moet voor volgend jaar volledig op de schop want dat is echt vreselijk. Ook zou het voor nieuwe spelers weleens prettig zijn als er wat meer uitleg komt, want dat is echt heel erg summier.

Pluspunten
Minpunten
  • Nieuwe animaties
  • Universe mode
  • MyCareer
  • Bugs
Gespeeld op PlayStation 4. Ook verkrijgbaar voor Xbox One en pc (Windows).