Gal Gun: Double Peace

Gal Gun: Double Peace is raar. Maar dat scheelt, dat ben ik ook, dus op zich is er een match. In het spel ben jij Hodai, een tiener. Hij gaat naar school en is nu niet bepaald de popie jopie van de klas. Zijn leven verandert dan ook dratisch als een liefdesengel in opleiding hem per ongeluk met een opgevoerde Cupidopijl beschiet. Nou ja, het is eigenlijk de schuld van een demoon die ook in opleiding is. Hierna is Hodai woest aantrekkelijk in de ogen van de vrouwelijke schoolgaanders. Om deze vloek te stoppen moet hij zijn ware liefde vinden voordat de zon onder gaat. Alleen is zijn crush niet onder invloed van de pijl omdat ze een demonenjager is. Tja, je kunt niet ontkennen dat het origineel is. Vreemd origineel, dat wel.

Onrail shooters zijn er niet veel meer, maar Gal Gun: Double Peace gaat er helemaal voor. Je schiet alleen geen kogels, maar feromonen. Hierdoor vallen de meiden flauw van extase. Als je een beetje oplet, dan zie je ook hun zwakke plek. Dat kunnen de benen, heupen, borst of hoofd zijn. ALs je die tijdig raakt, dan is het een 'head-shot'. Sommige meiden zijn bezeten door kleine duivels. Die zul je eerst van ze af moeten schieten voordat je ze in extase kunt laten zwijmelen.

Gal Gun: Double Peace (Foto: PQube)

In latere levels word je overspoeld met vrouwen, maar er is hoop. Je kunt in Doki-Doki modus tot drie meiden raken en dan heb je een soort bullet-time minigame. Hierin moet je uitzoeken waar de meiden graag, uh, aangeraakt worden. Daarmee vul je een geluksmeter. Is die in de tijd van de minigame vol, dan laten de meiden een Doki Doki-bom achter, die de rest van de vrouwelijke fans meteen laten zwijmelen van geluk.

Ondertussen moet je ook nog opletten in de levels. Tussen de levels door heb je een smartphone waarin allerlei gesprekken en verzoekjes worden gedaan. Iemand is bijvoorbeeld een boek kwijt. Door dit item in een level te vinden, krijg je bonuspunten. Deze punten kun je gebruiken om jezelf sterker of weerbaarder te maken. De items zijn ook niet alledaags. Wat te denken van een tok, om je edele delen te beschermen. Of oordopjes zodat het gegil van de meiden minder pijn doet.

Gal Gun: Double Peace (Foto: PQube)

In sommige levels moet je de liefde van je leven helpen, of haar zus. Dat betekent vaak dat je ook haar moet wrijven, de hartjes die op haar lichaam verschijnen wel te verstaan. Doe je dat goed, dan word je relatie met haar weer een stukje beter. Tja, Japanners weten ook wel dat dit hier niet geheel normaal is, dus er is ook een Mom-modus. Dan lijkt het spel een ouderwetse 2D RPG, om zo de perverse dingen te verbloemen. En verbloemen doet het spel zich voor de rest dus geheel niet. Een van de classes die je kunt kiezen heet pervert, en Gal Gun: Double Peace heeft heel veel meer verwijzingen naar otaku's, mensen die helemaal in anime en manga zijn. Dat maakt het soms hilarisch.

Gal Gun: Double Peace (Foto: PQube)

En toch, als je door die puberale laag heen kijkt, is Gal Gun: Double Peace best aardig uitgewerkt. Er zijn dialogen waar je nog iets te kiezen hebt, zodat je naar een andere einde kunt werken. Soms zijn deze te bizar voor woorden, dus ja, ook hier is een save-game handig om gewoon te zien waar het op uitloopt. Je bent er met een uurtje of drie doorheen, maar omdat er meerdere vrouwen zijn en meerdere eindes, kun je met gemak 20 uur er in kwijt. Wil je jezelf nog verbeteren in levels zonder het verhaal, dan is er nog een score attack modus. En natuurlijk, er is een kleedkamer om alle personages nog anders eruit te laten zien... Die kostuums en accessoires moet je wel vrijspelen.

Het komt niet vaak voor: een spel in deze categorie die eens niet heftig gecensureerd is. Ik heb meerdere malen hardop gelachen om het spel. Het is alleen natuurlijk awkward als iemand binnenkomt en dit soort humor totaal niet kan begrijpen. Naast de humor is het nog eens een leuke onrail shooter. Het schieten op zwakke plekken zorgt voor wat meer variatie dan allleen headshots, en ook de bezeten meiden zorgen voor nog wat meer actie. Gal Gun: Double Peace is een beetje vreemd, maar wel lekker.

Pluspunten
Minpunten
  • Leuke gameplay
  • Veel content
  • Veel verwijzigingen naar geeky stuff
  • Humor niet voor iedereen
  • Ik kan die muziek niet meer horen
Gespeeld op PlayStation 4, ook verkrijgbaar voor PlayStation Vita.