Concert: Thee Infidels + Meddler, Leeuwarden, Mukkes

Het was gisteravond weer eens ouderwets genieten van oldschool skatepunk en een stomend stuk hardcore skabaal in het Alternatieve Rockcafe Mukkes in Leeuwarden. De uit Gelnhausen afkomstige band Thee Infidels bracht een bezoek aan de Friese hoofdstad en had als voorprogramma ook nog eens het allereerste optreden van de Friese all star band Meddler. Genoeg redenen dus voor de invulling van een prima zondagavond.

Thee Infidels Tour 2016
Thee Infidels Tour 2016

De avond begon al goed met een interview met de mannen van Meddler op de achterplaats van Utoop, de oudste nog bestaande koffieshop in Nederland. Van Meddler verscheen onlangs hun eerste demo en na deze slechts één keer te hebben gehoord was het al duidelijk dat dit een stel muzikanten is die het verdienen om door een groter publiek gehoord te worden. Het resultaat van dat gesprek met Meddler kun je hieronder bekijken.

Rond 21.30 uur was het dan zover. Het livedebuut van de band Meddler in Alternatief Rockcafe Mukkes. Afgaande op de demo waren de verwachtingen al hooggespannen maar we kunnen gerust stellen dat Meddler al deze verwachtingen meer dan waar wisten te maken en er zelfs een extra dimensie aan toe wisten te voegen. Meddler is een band die bestaat uit muzikanten die in eerder hun sporen al verdienden in diverse andere bands (50/50, Sparky's Revenge, Spoar 5, Heartgrown en Dead Neck) en de muziek van Meddler kan dan ook worden gezien als een optelsom van de muzikale resultaten uit het verleden.

Meddler
Meddler

Na een knallende start met het uiterst melodieuze 'This Is The Time', dat ook te vinden is op de eerste demo van de groep, ging Meddler in een inmiddels behoorlijk gevuld Mukkes los in een (te) korte maar hevige set bestaande uit een zevental eigen nummers en als afsluiter een fijne cover van 'State Of The Union' van Rise Against. De muziek van Meddler wordt duidelijk beïnvloed door de betere (skate)punkbands uit de jaren negentig en recenter, waaraan de mannen een laag van hun eigenzinnige geluid aan toe hebben gevoegd. Ben of ken je dus wel iemand die wel eens leuke punkconcerten regelt of ben je gewoon een liefhebber van melodieuze oldschool hardcore punk dan kan ik je ook zeker aanraden om Meddler eens te gaan beluisteren op hun Bandcamp-pagina. Dit is een gezelschap waar we in de nabije toekomst graag veel meer horen en zien!

Meddler 2
Meddler

Na Meddler was het tijd voor de minstens even energieke Duitse band Thee Infidels. De groep valt het beste te omschrijven als een offbeat skatepunk band met een enorme voorliefde voor oldschool jaren tachtig en negentig ska en hardcore punk. Het uit Gelnhausen afkomstige kwartet bestaat al sinds 2010 en heeft sindsdien een EP en een tweetal albums uitgebracht. Bij het enige optreden in Nederland spelen de mannen van Thee Infidels dan ook een gevarieerde set met een aantal tracks van hun eerder dit jaar verschenen cd We Went to the Studio And ALL WE GOT Was This Lousy Record, maar daarnaast horen we ook de nodige nummers voorbijkomen van het sterke debuutalbum Evillution uit 2013.

Thee Infidels
Thee Infidels

Muzikaal gezien zitten Thee Infidels in dezelfde hoek als bands zoals Operation Ivy en Rancid, waarbij ska en punk de hoofdtoon voeren maar die eveneens niet schromen om dat te combineren met een stevig beukend stuk oldschool hardcore punk met een hoog meebrulgehalte. Mannen met een aardig stuk live ervaring ook aangezien er, op het moment dat er een technisch probleem met een gitaar is, meteen een instrumentaal stuk dubreggae wordt ingezet. Mag je dus wel graag naar de hierboven genoemde bands luisteren dan is het ook zeker aan te raden om de Bandcamp-pagina van Thee Infidels te bezoeken, waar je ook nog eens al hun albums gratis kunt downloaden!

Thee Infidels 2
Thee Infidels

Al met al kan ik maar één ding concluderen en dat is dat is een zeer aangename besteding van de zondagavond was.