Telefoon: Doogee Y300, in een luxe jasje.

5. Camera & Batterij

Camera:

De camerasensor in de Doogee Y300 is een Sony IMX219, dit is een 8MP camera. Gek genoeg vinden we in de software van de Doogee geen optie om deze resolutie te gebruiken. Het is 13 /of 9.5 MP waarbij het toestel interpolatie gebruikt om de pixels aan te vullen of 6MP waarbij je dus niet de volledige resolutie van het toestel benut. Als we de exif data van de foto's bekijken zien we dat de lens met F/2.8 niet erg lichtsterk is. Al met al wijst dit niet op veel aandacht op de camera en de bijbehorende software. In de onderstaande foto's is dat dan ook goed terug te zien, deze zijn gewoon slecht te noemen.

Zie dit album voor de volle resolutie. 

Doogee Y300 camera bloem
Zonder HDR (13MP)

Doogee Y300 camera HDR
Met HDR (6MP)

Doogee Y300 camera

Doogee Y300 camera

Doogee Y300 camera

Doogee Y300 camera

Doogee Y300 camera

Doogee Y300 camera

Front:

Doogee Y300 front cam

 

 Batterij:

De batterij van de Doogee Y300 is met 2200mAh niet erg groot. Gezien het toestel draait op Android 6.0 bevat deze Doze, deze functie bundelt processen en handelt deze in een bepaalde interval af, hierdoor hoeft het toestel minder ''wakker'' te zijn waardoor de batterij langer mee zou moeten gaan. 

In de praktijk blijkt de batterij dan ook redelijk te presteren. Bij normaal gebruik kom je er een dag mee door, 3 uur schermtijd, 2 uren muziek via Spotify (en Bluetooth) en oordopjes zorgden dat het toestel het net vol kon houden tot de avond. 

Bij minder zwaar gebruik was het toestel een stuk minder snel leeg; in de avond had ik dan 30-55% batterij over, ik denk zelfs dat twee dagen bij licht gebruik wel mogelijk moet zijn. Op dagen met zwaar gebruik is het verstandig om een lader bij de hand te hebben want meer dan 3.5 uur schermtijd haalt het toestel waarschijnlijk niet.