Telefoon: Doogee Y300, in een luxe jasje.

3. Scherm

Het scherm van de Doogee Y300 is gelamineerd op het LCD, dit houdt in dat er geen lucht tussen het LCD en glas zit. Dit zorgt voor betere kijkhoeken en gaat spiegelingen tegen. Nadeel van OGS is dat het LCD en het glas als dit stuk is beiden vervangen moeten worden. Dit gelamineerde scherm in combinatie met het gebruikte LCD dat vrij helder kan zorgen ervoor dat het toestel ook buiten in de zon nog erg goed af te lezen is. 

Doogee Y300

 Het LCD heeft een PPI van 294, dit is voldoende voor een 5'' toestel maar een full HD scherm zou wel een leuke upgrade zijn geweest. Het scherm zelf ziet er redelijk uit. Het contrast is niet geweldig evenals de kleuren maar we hebben ze op toestellen in deze prijsklasse wel eens veel minder gezien. De kijkhoeken van het scherm zijn zoals we mogen verwachten prima. Ook backlightbleeding is bijna niet aanwezig. 

Wat wel opvalt is een iets donkerdere lijn onder het scherm, hoewel dit tijdens normaal gebruik (bijna) niet te zien is valt dit onder een bepaalde hoek op. Het lijkt dat op deze lijn het glas op het scherm gelijmd is.