CD: Bob Mould - Patch The Sky

Amper twee jaar na het indrukwekkende Beauty & Ruin ligt er alweer een pareltje van Bob Mould in de winkels. Patch The Sky is alweer het elfde solo-album van de voormalige frontman van Hüsker Dü en Sugar en is er weer eentje geworden om in te lijsten. Na zijn experimenten met electronische muziek onder de noemer Blowolf lijkt Mould de laatste jaren weer geheel teruggekeerd te zijn naar de muziek waarmee hij zich het beste weet te uiten; energieke alternatieve punkrock van de bovenste plank.

Bob Mould - Patch The Sky

Na Silver Age (2012) en Beauty & Ruin (2014) is Patch The Sky het derde album van Bob Mould dat is verschenen bij Merge records en waarop we de eigenzinnige muzikant uit Minneapolis weer als vanouds tekeer horen gaan met zijn energieke powertrio, dat naast Mould bestaat uit bassist Jason Narducy (Verbow, Verboten) en drummer Jon Wuster (Superchunk, The Mountain Goats). Het zal dan weinigen verbazen dat Mould op deze fijne schijf regelmatig doet denken aan zijn topjaren in de band Sugar.

De 12 tracks op Patch The Sky werden opgenomen in de Electrical Audio in Chicago, waarna de opnames werden afgemixt in de Different Fur in San Francisco. Daarna mocht Robert Weston, die de liefhebbers van de betere alternatieve rock ook kennen van bands zoals Mission Of Burma en Shellac, het geheel nog eens masteren, waardoor de plaat nog harder de speakers uit komt knallen dan zijn voorgangers. Patch The Sky is een redelijk gevarieerd en sterk album geworden waarop we geen enkel minpuntje kunnen ontdekken. Bob Mould mag dan inmiddels al 55 jaar zijn maar heeft nog geen milligram aan felheid en eigenzinnigheid ingeleverd.

Ben je dus wel een liefhebber van de hierboven genoemde artiesten of wil je gewoon wel eens weten waar bands zoals Nirvana, Pixies, Green Day en Foo Fighters hun melomane mosterd vandaan haalden, dan kunnen we je zeker aanraden om deze uitmuntende plaat van Bob Mould eens te gaan beluisteren.