MPOW bluetooth speaker & headset

3. Seals bluetooth headset

MPOW review Seals 1 (Foto: Shiznuts)

Unboxing en specificaties

De Mpow Seals bluetoothheadset zit in een doosje dat zich openvouwt als een boek. Een plastic houder is afgewerkt met een stoffen bovenlaag en presenteert de oordopjes op een chique manier.

Tillen we de zwarte oordopjeshouder uit het doosje, vinden we een:
- Micro-USB kabel
- een setje Small en Large opzetstukjes, en natuurlijk
- de handleiding

 

MPOW review Seals 3 (Foto: Shiznuts)

Specificaties

Verbindingen
- Bluetooth V4.0 Class 2
- Headset/Handfree/A2DP/AVRCP
- CVC 6.0 & Apt-X
- Bereik tot 10 meter

Accuduur
- Bij actief gebruik: tot 7 uur
- Standby: 240 uur
- Opladen: +/- 2,5 uur

Overig
- Waterproof level: IPX4 (spatwaterdicht)


Design en bouwkwaliteit

Hoewel de behuizing van plastic is (ook de 'metalen' accentjes), oogt het niet zozeer plastic fantastic en voelt het gewoon solide aan. Deze headset dient als over-the-ears-fit gedragen te worden. Als je nieuw bent met deze vorm van dragen moet je even de tijd nemen om ze correct te plaatsen. Het voordeel van over-ears is dat ze naar het menselijk oor gevormd zijn en dus een optimale fit bieden (in tegenstelling tot normale oordopjes, of vaak bluetooth headsets die reusachtig uitvallen). Dit zorgt er tevens voor dat ze niet zomaar uit je oren vallen, wat natuurlijk ideaal is als je een beweeglijk type bent en bijvoorbeeld elke dag een paar kilometer hardloopt. De kabel dient langs de nek te lopen, is verstevigd en in vorm te buigen. Een kabelgeleider is hierdoor niet nodig. Om de headset op te bergen heeft de Mpow Seals twee clips aan de kabel waar je de kabel in kunt clippen. Aan de kabel zit verder de bluetoothunit met bediening. Daar zijn drie knoppen terug te vinden: eentje met een '-', een 'o' en een '+'. Tussen de '-' en 'o' is een LED verwerkt. Deze geeft een statusindicatie weer. In normale paired mode knippert 'ie om de pakweg vijf seconden drie keer blauw. Aan de andere kant van de bedieningsunit is het Mpow-logo terug te vinden. Hier zit tevens de microfoon. Aan de zijkant zit een rubber klepje dat de micro-USB-poort herbergt, deze dient uiteraard voor het opladen van de headset.

MPOW review Seals 6 (Foto: Shiznuts)

 

Al met al maakt de Mpow Seals headset een goede indruk en lijkt er goed te zijn nagedacht over het design en de fit. Wat me opviel is dat als je de silicon eartip verwijdert er normaalgesproken een plastic of metalen geperforeerde filter te zien is. De filter van de Mpow Seals is echter nog overtrokken met een beschermlaagje, daar hij met de IPX4 standaard (spatwaterdicht) gecertificeerd is. Geen excuses dus om als het regent je rondje hardlopen niet te doen!

 

Hands-on ervaring

Ook hier geldt: braaf opladen en aanzetten. Het paren met je computer, tablet of smartphone wijst zichzelf, maar je kunt er natuurlijk altijd nog de handleiding op naslaan. De Mpow Seals werkt in tegenstelling tot de Mpow Freebang bluetoothspeaker met zowel tonen als spraakrespons (de Freebang reageert alleen met tonen). Zo hoor je bijvoorbeeld bij het inschakelen 'Power on' - toon - 'your headset is connected' - toon. De Seals is verrassend vlot in het binden! Ook hier wordt er een toon afgespeeld zodra het maximale volume bereikt is (en pauzeert hiervoor niet de muziek, wat de Freebang wel doet).

Doordat de Mpow Seals naar het menselijk oor gevormd is, wordt het geluid meteen daar geleverd waar het hoort te zijn. Dit resulteert in een uiterst effectieve overdraging. Het is dan ook niet nodig het volume te pushen, 30-45 % klinkt als de sweetspot. Tijd voor muziek! 'Harmonieus' en 'smooth' is het eerste wat me te binnen schiet. Bass is aanwezig, maar niet als het er niet hoort te zijn en niet te overpowerend als het er wel moet zijn, maar laat zeker van zich horen en weet een impact te maken. De rest van het bereik bevalt me zeer. Ik ben altijd bang dat als iets dan een beetje bass heeft, de rest dan modderig klinkt, of dan heb je erbij dat het hogere bereik schel en breekbaar klinkt. Nope! De warme fun sound sijpelt door in de rest van de range. Als een mooie volle ronde wijn. Mooi gelaagd, goede accenten. Veel te ontdekken, niks dat overheerst, maar ook geen gebrek aan iets. Ja, ik ben wel een fan van de sound! Klinkt ook erg immersive qua ruimtelijkheid. Vaak ben ik wel van de 'nou ja, hier is het iets te <dit>' of 'voor <zus en zo> is het okay, maar bij <broer en zo> valt het toch wel tegen', maar ik kan er eigenlijk niks naars over zeggen. Een mooie allrounder. Housemuziek werkt hier altijd opzwepend en motiverend, dus tijdens het sporten in en gaan! Maar je hoeft natuurlijk niet te sporten of naar house te luisteren om plezier te hebben van de Seals. 't Is een super allrounder waarbij muziek klinkt zoals het bedoeld is: fun. Ben je niet zo van het ronde warme volle en heb je het graag wat analytischer en neutraler? Dan kun je natuurlijk met een equalizer veel uithalen om het wat meer naar smaak te maken, maar geheel temmen doe je 'em niet.

Dan nog wat over het bereik. In line-of sight ben ik binnen de specificaties geen problemen tegengekomen. Een muur ertussen haalt er een metertje of drie vanaf zou ik zeggen. Luisteraars van podcasts kunnen hun lol op met de headset! Stemmen klinken mooi vol en dichtbij. Ook hier geen delay tussen beeld en audio, dus tv series en films laten zich prima kijken (luisteren natuurlijk). Ook geen rare achtergrond piepjes of ruisjes als er niks speelt. Ik ben onder de indruk!


Conclusie en comments

Een absolute aanrader en keeper als je fan bent van een warme volle ronde sound die gewoon fun is en niet schuwt om van zich te laten horen als je een nummer opzet met wat meer bass erin. Of het nu is om tijdens het sporten naar muziek of een podcast te luisteren, of gewoon voor het gemak thuis of onderweg draadloos wilt zijn, de Mpow Seals bluetooth headset maakt de verwachting waar!