Bloodborne: The Old Hunters

Geen game dit jaar liet mijn hart sneller kloppen dan Bloodborne. Het is dus absoluut geen straf om terug te keren naar de grimmige Yharnam met deze eerste en gelijk ook laatste uitbreiding op de PS4-exclusive. The Old Hunters biedt wat je verwacht: nieuwe gebieden, wapens en vijanden. En toch is het onverwacht goed.

The Old Hunters bestaat uit drie nieuwe gebieden. Het eerste gebied valt gelijk een beetje tegen, omdat het als eruit ziet als een alternatieve versie van de Cathedral Ward. Je vindt gelukkig al snel nieuwe wapens en vijanden. Je komt ook terecht in een rivier van bloed die uiteindelijk naar de eerste grote baas leidt: Ludwig.

Ludwig moet even apart benoemd worden. Het kostte me uiteindelijk bijna twee uur om dit beest neer te halen in wat misschien wel het meest epische Souls-gevecht ooit is. De vijf bazen in deze uitbreiding zijn sowieso van uitzonderlijk hoog niveau. Ze zijn allemaal heerlijk uitdagend en de meeste hebben een krankzinnige tweede fase wanneer je de helft van hun HP weg hebt genomen.

Na Ludwig komt The Old Hunters echt los en wordt er steeds minder uit de hoofdgame hergebruikt. Met mijn nieuwe wapen in hand, de whirling saw a.k.a de pizzasnijder (hieronder in beeld), doorzocht ik de doolhof-achtige Research Hall en later maakte ik een mysterieus vissersdorp onveilig.

Onderweg vond ik nog meer geweldige 'trick' wapens zoals een nieuwe versie van het legendarische Moonlight Sword. Zoals altijd waren er ook nieuwe rare NPCs die iets van je willen, waaronder een monster die hersenvloeistof nodig heeft. Voor de fans die de lore volgen zijn er ook een aantal heel interessante onthullingen die nieuw licht werpen op een aantal grote personages van Bloodborne. The Old Hunters speelt zich namelijk af in het verleden. Met dit alles weet Bloodborne wederom te fascineren. Het helpt natuurlijk ook dat de combat nog steeds superieur is.

Na zo'n twaalf uurtjes was ik klaar. Alle bazen waren geslacht en alle wapens waren verzameld. De uitbreiding is daarmee niet te kort, omdat het absoluut heel veel te bieden heeft voor fans, maar tegelijk is de honger van Souls-fans niet te stillen. Wat dat betreft zijn we wel verwend. Na Artorias of the Abyss en de Dark Souls II-hoofdstukken is dit wederom een uitbreiding zoals het hoort.

Conclusie
The Old Hunters is een heerlijke uitbreiding op het al uitmuntende Bloodborne. Met een heel arsenaal aan nieuwe interessante wapens en erg uitdagende bazen is dit een uitbreiding die fans gewoon niet kunnen missen. Het is jammer dat de nieuwe gebieden een paar oude elementen gebruiken, maar dat is slechts een klein smetje op een verder essentiële uitbreiding.

Pluspunten
Minpunten
  • Meer Bloodborne
  • Geweldige nieuwe wapens
  • Moeilijke bazen
  • Hergebruikte elementen
Exclusief voor PlayStation 4.