MeeGoPad T04, Windows 10 tv-box

3. Design en bouwkwaliteit

 

Het is een opvallend apparaat met zijn steen-achtige uiterlijk. Het voelt aan als een soort rubber en spiegelt gelukkig totaal niet zoals van dat glimmende goedkope plastic. Wat dat betreft zeker een pluspunt om voor dit ontwerp te kiezen. De aan/uit-knop is netjes weg gewerkt en is een touch-knop die goed werkt. Na het aanklikken gaat het apparaat aan en met een wit ledje is dit van een afstand zichtbaar. Wel moet je altijd deze knop indrukken en kan je niet vanaf je toetsenbord het apparaat geforceerd aan krijgen. 

meego-design1 (Foto: rene90)

meego-zijkant (Foto: rene90)

Het is tevens een box met meerdere aansluitingen zoals ruimte voor een microSD-kaart, een 3.5mm jack, een USB 2.0 en USB 3.0-poort, HDMI en een microUSB-poort voor de stroomvoorziening. Dit is zeker een groot pluspunt zodat je niet afhankelijk bent van een merk-specifieke oplader. Wel even rekening houden dat het apparaat maximaal 2A kan gebruiken, en als ik zelf de KCX-017 er tussen hang schiet hij soms richting de 1.5A dus een normale telefoonoplader heeft wellicht te weinig power.

meego-aansluitingen (Foto: rene90) 

Los van het design voelt het apparaat zelf degelijk aan. Het sluit allemaal netjes aan en de aansluitingen zitten stevig in de behuizing. Je merkt dat er gewoon is nagedacht met als voorbeeld de rubberen voet waardoor het allemaal niet gaat schuiven. De meeste aansluitingen zitten aan de achterzijde wat een logische keus is. De ventilator in de machine maakt weinig geluid, alleen bij het aanzetten gaat hij even 100% draaien en daarna valt hij terug naar een niveau dat het vrijwel niet hoorbaar is. 

meego-onderkant (Foto: rene90)