CD: The Maureens - Bang the Drum

Zo'n twee jaar na hun indrukwekkende titelloze debuutalbum ligt nu Bang the Drum, de tweede plaat van de Utrechtse band The Maureens, bij de betere platenwinkels. De band, bestaande uit bandleden van onder meer Daryll-Ann, Silence Is Sexy en The Yearlings, maakt van die fijne westcoast-popliedjes waarbij vooral de fraaie samenzang een grote rol speelt.

The Maureens - Bang the Drum

Waar we op de eerste plaat van de band vooral veel invloeden konden horen uit de zestiger jaren hebben The Maureens zich op dit nieuwe album vooral laten inspireren door de powerpop en rockmuziek van de jaren zeventig. Zo laat de single 'September' zich beluisteren als een ballade die ook zo uit de pen van David Gilmour van Pink Floyd had kunnen komen. Zelf noemt de band bands als The Posies en Teenage Fanclub als inspiratiebronnen en dat is dan ook goed terug te horen in de uiterst catchy liedjes.


Bang the Drum werd geproduceerd door Martijn Groeneveld, een ervaren knoppenman die eerder al naam wist te maken met zijn werk voor onder meer A Balladeer, Blaudzun en John Coffey. Ook horen we een zeer fraaie bijdrage van zangeres Sarah Bettens (K's Choice) in het liedje 'Lonely Trail'. Heerlijke hoogstaande Nederpop met een stevige dosis Americana! Fans van artiesten die bekend staan vanwege hun fraaie samenzang, zoals Crosby, Stills, Nash & Young, The Beach Boys en de hierboven al genoemde bands, zullen deze plaat ook zeker weten te waarderen.