The 100 (Seizoen 1)

Onlangs is het eerste seizoen van de Amerikaanse science fiction- en actieserie The 100 uitgebracht op dvd en blu-ray. The 100 is een grimmige reeks die zich afspeelt in een nogal duistere toekomst. Zo'n kleine 100 jaar eerder werd de planeet Aarde onbewoonbaar door een nucleaire ramp waaraan slechts weinigen wisten te ontsnappen. Een kleine eeuw later leven zo'n 2400 mensen aan boord van een groot ruimtestation genaamd de Ark. De door de ruimte zwevende ark begint echter wat mankementen te vertonen en zodoende worden 100 jongeren, die vanwege uiteenlopende redenen in de gevangenis waren beland, terug naar de Aarde gestuurd om te onderzoeken of er weer leven mogelijk is. De groep jongeren ontdekken echter meer dan ze ooit hadden kunnen bedenken.

The 100

The 100 is een serie die voor het Amerikaanse tv-station CW wordt gemaakt. Een zender die de liefhebbers ook kennen van sterke series zoals The Flash, Arrow, Supernatural en meer recentelijk iZombie. Wat The 100 een erg vermakelijke serie maakt, is de aanwezigheid van meerdere verhaallijnen die elkaar op een zeker moment gaan kruisen. In de serie, die is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Kass Morgan, spelen jonge volwassenen de hoofdrol in een post-apocalyptisch avontuur dat daardoor wel een klein beetje doet denken aan The Hunger Games en Lord of the Flies.

The 100 2

Wat de serie eveneens een aangenaam tijdsverdrijf maakt, is de sterke cast. Een groot deel van de acteurs is relatief onbekend waardoor je niet steeds afgeleid wordt door bekende koppen uit andere series. Ook komen we via flashbacks achter veel aspecten van het bestaan aan boord van een verouderd ruimteschip en de werkelijke reden waarom de jongeren op missie naar de Aarde worden gestuurd. The 100 is een serie die je door wilt blijven kijken. Wat dat betreft zitten we wel goed aangezien er momenteel in Amerika al wordt gewerkt aan het derde seizoen van deze succesvolle serie die we zelfs tot de betere series van de tv-zender CW durven te rekenen.

The 100 1 

Naast 13 afleveringen van elk 40 minuten kent de dvd van The 100 ook een aantal aardige extra's. Zo kunnen we zien hoe een vijftal leden van de cast en twee producers meer over de serie vertellen in Comic-Con 2013 Panel (14.03 min). Verder treffen we een viertal Creating the World of The 100-featurettes op de dvd aan getiteld In The Beginning (7.13 min), The Ark (6.47 min), A New Earth (6.46 min) en Grounders, Reapers and Mountain Men (7.52 min) en zijn er een tweetal opnames te zien die op de montagetafel sneuvelden. Ook kan men de laatste aflevering van het eerste seizoen bekijken met commentaar van de cast en crew van de serie.