Sharknado 3: Oh Hell No!

Het is misschien wel een van de belachelijkste filmseries van het moment. Bij sommigen wekt het irritatie op en bij anderen gaat de vlag uit wanneer er weer een nieuw deel wordt aangekondigd. FOK! sprak eerder telefonisch met Ian Ziering en met meer cast en crew tijdens San Diego Comic-Con over de film. De vraag blijft dan natuurlijk: kan dit deel ermee door of moeten de makers er toch echt ermee kappen na deze derde? Oh Hell No of Oh Hell Yes?

De derde keer dat de tornado zich aandoet is in Washington en Orlando, en zelfs in de ruimte. Fin gaat dit keer echter niet alleen, of met April (Tara Reid) de strijd aan. Hij krijgt hulp van zijn pa, die bij de NASA werkt. Het vaderfiguur wordt gespeeld door cultheld David Hasselhoff, die perfect past in de aparte setting en de schrijfwijze van schrijver Thunder Levin. Het Witte Huis, Universal Resort Orlando en NASA moeten het dus deze keer ontgelden in wat weer een knotsgek deel is geworden.

De special effects zijn opnieuw niet om over op te scheppen. De haaien zien er (nog steeds) nep uit en ook de kills die erbij horen zien er knullig en amateuristisch uit. De verwoesting van Washington D.C. zal, als de hersenen enigszins worden uitgeschakeld, zelfs nog op de lachspieren kunnen werken. Zo ook de scènes in het Universal-pretpark, die allemaal opgenomen zijn terwijl het park gewoon draaiende was. Dit is ook te zien, want de special effects zijn allemaal ingezet tegen green screen-achtergronden. Maar ook daar is het kwestie van het niet allemaal te serieus nemen en dan zit er nog wat amusentswaarde in.

Sharknado is een haat-of-liefde-kwestie als geheel. Er zijn genoeg mensen die zich ermee vermaken, en om die reden ook is Sharknado 4 vandaag aangekondigd. De serie gaat dus verder, maar er is iets unieks aan het gebeuren: de kijker mag zelf via Twitter bepalen over wat voor gevolgen het einde van deze derde film zal gaan hebben voor de vierde. De hashtags zijn te vinden vlak voor de eindtitels. Wat betreft een eindbeoordeling; die is niet te geven aan een Sharknado-film. Hell No of Hell Yes, het is aan de kijker.