Ulefone Be Touch, overslaan en naar de opvolger?

3. Design en bouwkwaliteit

 

Wat opvalt aan de telefoon is dat hij wat langer en minder breed is vergeleken met andere toestellen met een 5,5-inch scherm. Dat is ook wel aan de afmetingen te merken is waarbij de Be Touch al snel een centimeter langer is dan andere modellen. Dat is gelijk een puntje aan het design wat me minder bevalt want door deze lengte kan je niet meer met je duim ook de bovenkant van het scherm bedienen. Nu word je dus verplicht om twee handen te gebruiken om bijvoorbeeld al je notificaties te bekijken. Dit komt ook door de redelijk lange onderkant met de fysieke knoppen die niet verlicht zijn. Ook vind je hier de home-knop die wel degelijk aanvoelt. In deze knop zit de vingerafdruksensor verwerkt die ik verder zal bespreken in het gedeelte over de prestaties.

betouch-vingerafdruksensor (Foto: rene90)

Verder vinden we nog op de voorkant van de telefoon uiteraard het 720P scherm, jammer dat er geen FullHD is gebruikt. De Be Touch 2 heeft gelukkig wel een FullHD scherm wat je toch wel mag verwachten van een 'vlaggenschip'. Gelukkig is er wel gebruik gemaakt van Gorilla Glass 3 en loopt het scherm mooi over in de behuizing.

Bovenaan het scherm vind je de 5MP camera met een led-flitser. Helaas vinden we geen notficatieled aan de bovenkant van het toestel. Ik snap niet dat sommige fabrikanten dit nog steeds niet gebruiken omdat het bijna een standaard is geworden voor veel mensen.

betouch-bovenkantje (Foto: rene90)

Aan de achterkant van het toestel de 13MP camera met volgens Ulefone een IMX214 sensor met een led-flitser. De zilveren ring om de lens heen had van mij niet gehoeven.

betouch-lens (Foto: rene90)

Bovenop het toestel vind je de 3,5mm en micro-USB aansluiting. Links van het toestel de aan/uit-knop en volumeknoppen.

Los van de paar eigenaardigheden en persoonlijke voorkeuren, ben ik wel te spreken over de bouwkwaliteit die Ulefone heeft neergezet. Alles van het toestel loopt goed in elkaar over en er zijn geen rare kieren of plekken te vinden waar het toestel te buigen is. Ook de achterkant zit goed vast op het toestel en sluit netjes aan. 

betouch-achterkant (Foto: rene90)