Pirates: The King's Seal

Als er een soort film is dat het altijd wel goed heeft gedaan, dan is dat wel het genre van de piratenfilm. Sinds het immense succes van de The Pirates of the Caribbean-films verschenen er prima tv-series zoals Black Sails en Crossbones en ook de Zuid-Koreaanse regisseur Seok-hoon Lee leverde zijn aandeel aan het filmgenre met zijn indrukwekkende avonturenfilm Hae-jeok: Ba-da-ro Gan San-jeok oftewel Pirates: The King's Seal.

Pirates: The King's Seal 1

Pirates: The King's Seal is een film die zich afspeelt in de 14e eeuw. In de nacht voor de oprichting van de Joseon-dynastie wordt de koninklijke zegel van de Chinese keizer door een enorme walvis opgeslokt. Kapitein Yeo-wol (Ye-jin Son) wordt persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het verlies en krijgt te horen dat zij de verloren zegel binnen tien dagen terug moet brengen om represailles te voorkomen. Als de keizer dan ook nog eens een fikse beloning uitlooft voor de vinder van het verloren zegel, blijken er opeens veel meer kapers op de kust te zijn. Wat volgt is een spetterend piratenavontuur boordevol denderende kanonnen en wapengekletter met vlijmscherpe humor.

Pirates: The King's Seal 2

De Zuid-Koreaanse regisseur Seok-hoon Lee is een filmmaker die we tot voor kort alleen kenden van middelmatige komedies en tienerfilms. Met Pirates: The King's Seal heeft de cineast echter een stevige blockbuster afgeleverd die in zijn thuisland door meer dan 10 miljoen bioscoopbezoekers werd bekeken! De rolprent laat zich dan ook bekijken als een bruisende combinatie van een Pirates of the Caribbean- en Moby Dick-achtig verhaal met daarover een flinke laag melige slapstick en martial arts. Voor de gemiddelde westerse filmliefhebber komt het verhaal wellicht wat langzaam op gang, maar wie daardoorheen weet te komen, wacht een spectaculaire actiefilm vol onverwachte wendingen.

Pirates: The King's Seal 3

Ben je wel een liefhebber van Aziatische vechtkunsten of heb je gewoon zin in een heftige en humoristische avonturenfilm, dan is Pirates: The King's Seal een absolute aanrader. Nu nog hopen dat de cineast het voorbeeld van de Jack Sparrow-films ook volgt door nog minstens één vervolg te maken. Pirates: The King's Seal is namelijk een rolprent geworden die zeker naar meer smaakt.