Leon Verdonschot - Alles Van Elkaar

In de roman Alles Van Elkaar gaat een drietal jeugdvrienden naar Thailand om daar dertig jaar vriendschap te vieren en om een vergeten jeugdheld te kunnen zien optreden. Leon, Martin en Ramon kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben een onvoorwaardelijke vriendschap waar geen enkele vrouw tussen kan komen. Daarbij is Ramon net genezen verklaard van kanker en dat ziet het drietal als een mooi excuus om hun vriendschap te gaan beklinken in het verre Thailand.

Leon Verdonschot - Alles Van Elkaar

De vriendschapsband krijgt het echter zwaar te verduren als blijkt dat Kaat, de vriendin van Martin, in diens emailaccount heeft lopen neuzen en daar alle mails tussen hem en Leon heeft gelezen. Mails die Leon omschrijft als 'De dingen die ze hebben gedaan, de dingen die ze niet hadden moeten doen en de dingen die ze nog van plan waren om te gaan doen.' De band tussen Leon en Martin verandert in een soort van wedloop waarbij constant de grenzen van hun kameraadschap worden verlegd. In de tropische hitte van Thailand komen de jaren van vriendschap tot een kolkend hoogtepunt.

Leon Verdonschot kennen we natuurlijk als presentator van de ter ziele gegane zender Kink FM, als fanatiek vechtsporter en als schrijver van boeken over onder meer De Heideroosjes en Volumia. Ook in Alles Van Elkaar steekt de schrijver zijn liefde voor Star Wars en Rocky niet onder stoelen of banken. Leon en Martin delen echter niet alleen hun filmsmaak maar zijn ook beiden verslaafd aan seks. Om aan hun verslaving te voldoen bezoeken de mannen massagesalons, parenclubs en hoerenkasten in zo’n beetje elke prijsklasse, waarover Leon tot in de meest ranzige details schrijft in zijn emails. Laat dat nou net die mails zijn die de zweverige Kaat te lezen krijgt.

Met Alles Van Elkaar levert Verdonschot een verhaal met veel vaart waarbij je jezelf afvraagt of de schrijver dit ook allemaal in werkelijkheid heeft meegemaakt. Maar dat is voor de lezer de vraag en voor de schrijver een weet. Alles Van Elkaar is in elk geval een vlot verhaal dat zich gemakkelijk laat weglezen.