Mlais M52, 5.5" met een 64bit octa-core

 

Prestaties

Qua benchmarks heb ik Antutu gedraaid waarbij ik op een score van 43805 uitkom. 

WiFi

Die valt mij eerlijk gezegd tegen, helemaal vergeleken met het bereik van de S3 die toch vele malen beter presteert. Als ik bij wijze van spreken op 10 meter (inclusief wat betonnen muren) van de router sta, dan heb ik op de Jiayu S3 nog zeker 3 van de 4 streepjes bereik en op een enkel moment zelfs alle 4. Sta ik op hetzelfde punt met de M52 dan mag ik blij zijn als ik er 1 haal. Het is dan ook vaker voorgekomen dat ik de verbinding kwijt was. Het WiFi-bereik is dus een puntje van kritiek. 

GPS

‘Ik koop geen china telefoons meer. Die GPS-chips uit MediaTeks zijn echt zo ruk.’

Ik ken schrijnende verhalen over Chinaphones waarbij er totaal geen fix gevonden werd. Bij mijn Jiayu G4S was het zo slecht nog niet, maar duurde het soms wel lang voordat hij de fix gevonden had. Toen ik eenmaal de Jiayu S3 binnen kreeg en de GPS daarop testte, was ik verkocht. Een snelle fix, een stabiele verbinding en dat op een MediaTek-toestel.

Ook bij de Mlais M52 wordt gebruikgemaakt van dezelfde chip. Tijdens mijn locatietest (zie video aan het einde van de review) kreeg ik met de Jiayu S3 eigenlijk vrij vlot een fix en vond hij 10+ satellieten. De Mlais bleek wat meer moeite te hebben met het vinden van meerdere satellieten en liet dus even op zich wachten. Uiteindelijk vond ook de M52 binnen redelijke tijd een fix en deze werd gaandeweg beter omdat er meerdere satellieten bij kwamen.

gpsreview (Foto: Downstar)


Bellen
De gesprekskwaliteit wordt gevormd door de microfoon die aan de onderzijde van het toestel te vinden is. Deze is gewoon prima en doet zijn werk.

De speaker op de achterkant is helaas geen stereospeaker, ondanks de vrij brede strook op de backcover. Met stereogeluid haal je dus net wat meer de schelheid weg, heb ik bij de S3 gemerkt. Mlais heeft dit echter wel met een trucje proberen na te bootsen (3D sound) wat niet kan tippen aan een hardwarematige stereospeaker. 

Het bereik van de telefoon (buiten) is meer dan prima, zowel GSM- als het 3G-netwerk. Het toestel beschikt ook over 4G maar dit heb ik niet kunnen testen. In andere reviews is wel terug te vinden dat dit gewoon goed werkt.