The Dragons of Camelot

Behaalde resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Het is een uitdrukking die al vaak is uitgesproken en ook in Hollywood is deze helaas soms van toepassing. Mark L. Lester is een filmmaker die in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw prima films afleverde zoals de cultklassieker Class of 1984 (1982), de fijne Stephen King-verfilming Firestarter (1984), de avontuurlijke actiefilm Commando (1985), Armed and Dangerous (1986) en Showdown in Little Tokyo (1991). Vanaf het midden van de jaren negentig vernamen we weinig meer van de filmmaker, wiens rolprenten steeds vaker meteen in de videotheek verschenen.

De kwaadaardige heks Morgan
De kwaadaardige heks Morgan

The Dragons of Camelot is een film die zich afspeelt in de tijd van Koning Arthur. De Koning is stervende en geeft zijn stiefzoon Galahad de opdracht om zijn biologische vader Sir Lancelot op te sporen. Arthurs zuster Morgan is een kwaadaardige heks die graag de macht over het land in handen wil krijgen en Lancelot is de enige die dat kan voorkomen. Terwijl Galahad op zoek gaat naar zijn vader blaast Koning Arthur zijn laatste adem uit en wordt Camelot overgenomen door de feeks Morgan, die daarbij geholpen wordt door een drietal woeste draken. Zal het de jonge ridder lukken om het land te redden uit de boosaardige handen van Morgan de heks?

Camelot
Camelot

Bij het bekijken van het dvd-hoesje en het aanhoren van de hierbovenstaande plot zou je op zijn minst denken met een goede B-film te maken te hebben. We zien een grootse veldslag waarbij een aantal draken hun vurige adem over de ingeblikte strijders uitbraken. Zelden zagen wij echter een sterker staaltje van kijkersbedrog. The Dragons of Camelot is namelijk een film die nog niet eens het niveau van een slechte Asylum-film weet te behalen. Een massale veldslag komt dan ook niet verder dan een man of twintig die met nepzwaarden op elkaar in staan te hakken en ook het acteerniveau van de totaal onbekende cast is er eentje die je zou verwachten bij een toneelstuk in een buurthuis.

Een vurig ademende draak
Een vurig ademende draak

Met The Dragons of Camelot heeft Mark L. Lester een draak van een film afgeleverd die hoogstwaarschijnlijk snel weer vergeten zal worden. Als je dan toch een film met draken wilt zien kun je je beter wagen aan fijne films zoals Dragonheart of Reign Of Fire.