Brooklyn Nine-Nine (Seizoen 1)

Brooklyn Nine-Nine is een serie die zich grotendeels afspeelt op de burelen van de 99ste divisie in de New Yorkse wijk Brooklyn. Wat dit politiebureau vooral bijzonder maakt, is het bonte gezelschap aan agenten dat er keer op keer in slaagt om de meest uiteenlopende criminelen achter de tralies te krijgen. Zo is er de getalenteerde detective Jake Peralta (Andy Samberg), een man die het niet zo nauw neemt met de wet en die zijn dagen vult met het in de maling nemen van zijn collega's. Ook aast Peralta erop om de agent met de meeste arrestaties van de divisie te worden, maar treft daarbij een heftige concurrent in de persoon van zijn plichtsgetrouwe collega Amy Santiago (Melissa Fumero).

Brooklyn Nine-Nine 1

Alsof dat niet al genoeg ellende is, krijgt het district op zekere dag dan ook nog eens een bijzondere nieuwe leidinggevende. Kapitein Raymond Holt (Andre Braugher) is namelijk een Afro-Amerikaanse politieofficier die 25 jaar eerder als eerste homo uit de kast kwam en sindsdien de nodige tegenwerking heeft meegemaakt van het hogere bestuur in het politieapparaat. Uiteindelijk is hij dus als kapitein op het politiebureau in de buitenwijk van New York terechtgekomen en moet daar de leiding geven aan een stel zeer excentrieke wetshandhavers. Zo is er de streberige detective Terry Jeffords (Terry Crews), de zweverige Gina (Chelsea Peretti), de bloedmooie maar eveneens norse detective Rosa Diaz (Stephanie Beatriz) en de onzekere detective Charles (Joe LoTruglio) die gedurende het hele eerste seizoen stiekem een oogje heeft op zijn collega Diaz. Al bij zijn eerste ontmoeting heeft Peralta een aanvaring met Holt die hem vanaf dat moment in de gaten blijft houden. De twee mannen vormen echter ook een hecht duo dat de meest wonderlijke wetsovertreders in de kraag grijpt. Van het verwende zoontje van de politiechef tot de beruchte Pontiac-dief: niemand ontkomt aan de manschappen van Brooklyn Nine-Nine.

Brooklyn Nine-Nine is een serie uit de koker van Dan Goor en Michael Shur, die wij ook kennen van de eveneens succesvolle reeks The Office. In tegenstelling tot de meeste politieseries, bestrijden de manschappen van de 99ste divisie criminelen met een flinke stevige dosis onversneden humor. De serie, die in Nederland te zien was op de zender Comedy Central, kent dan ook een erg leuke cast met bekende acteurs als Andy Samberg (Saturday Night Live), Terry Crews (The Expendables) en de oogstrelende Stephanie Beatriz (Short Term 12). De melige lolbroekerij in Brooklyn Nine-Nine doet dan ook regelmatig denken aan de humor uit de serie The Office en The Office UK. De grootste verrassing in de serie is echter Andre Braugher (Homicide: Life on the Street), die we normaliter alleen maar serieuze politierollen zien spelen, maar die zich ook prima weet te redden in een komische rol.

Brooklyn Nine-Nine 2

Detective Jake Peralta slaagt er gedurende het eerste seizoen keer op keer in om in de meest absurde situaties terecht te komen maar weet zich daar toch steeds weer uit te redden. Toch zien we hoe de recalcitrante agent en zijn leidinggevende steeds meer respect voor elkaar beginnen te krijgen gedurende de 22 afleveringen van het eerste seizoen van Brooklyn Nine-Nine. Heb je dus geen bezwaar tegen melige en soms wel enorm flauwe humor, dan valt het zeker aan te raden om Brooklyn Nine-Nine eens te gaan kijken.