CD: Motorama - Poverty

Motorama. Nog nooit van gehoord? Klopt, ze zijn ook nog nooit in Nederland te zien geweest. Daar gaat echter verandering in komen. Voor hun nieuwe album, genaamd Poverty, zullen ze een aantal middelgrote shows geven in Frankrijk, want dat ze daar enigszins populair zijn staat vast. Een show in Nederland is dus ook zeker een mogelijkheid, als het naar ons weet over te waaien. FOK! kreeg de kans om naar het nieuwe album te luisteren.

Allereerst is de muziek van Motorama niet de muziek die op de radio gedraaid zal worden, puur omdat het allemaal erg alternatief klinkt en gewoon niet commercieel genoeg is. Dat het wel mooie muziek is, maakt het wel een reden om het album een keer een kans te geven. Zo zijn nummers als 'Red Drop', 'Heavy Wave' en 'Lottery' songs die heerlijk in het gehoor liggen. Wat wel typisch is voor Motorama, is dat ze  bij elk nieuw album hun stijl enigszins aanpassen. Zo was op hun vorige album vooral de rustige muziek met weinig tekst te horen. Dat is niet het geval op Poverty, waar al heel snel wordt overgeschakeld op een country-achtige sounds, waarin nummers als 'Corona' en 'Impractical Advice' misschien wel de beste voorbeelden van zijn.

Qua sound over het geheel is Motorama misschien wel het beste te vergelijken met de alternative band Of Monsters And Men, die al eerder wel hits hadden met hun muziek ('Little Talks', 'Dirty Paws'). Maar al met al lijkt Motorama nog voornamelijk een band te zijn die nog op zoek is naar een eigen sound. Daar weten ze op Poverty al aardig in te slagen. De band zal in Nederland waarschijnlijk starten op de wat kleinere festivals en de wat kleinere locaties, maar zo zijn veel bands, die uiteindelijk succes hebben, begonnen.

Nog een klein minpuntje aan de muziek van Motorama is misschien wel dat de teksten soms erg lastig te verstaan zijn door het specifieke sound-design wat wordt toegepast. Er wordt namelijk erg veel gebruik gemaakt van het echo-effect, waardoor het soms net lijkt alsof de zanger zijn teksten ten gehore staat te brengen in een grot of tunnel. De muziek bij de teksten is echter van hoge kwaliteit en daarmee neemt de hoop op een grote carrière al wat meer toe. Motorama, misschien iets voor de toekomst?