CD: Dotan - 7 Layers (Special Edition)

De Amsterdamse zanger Dotan Harpenau - inderdaad de zoon van de bekende kunstenares en schrijfster Patty Harpenau  - was het afgelopen jaar niet van de radio te slaan met zijn aanstekelijke hit 'Home'. Sterker nog, het liedje werd uitgeroepen tot radiohit van 2014 en dat is lang niet gek voor een muzikant die nog maar net aan zijn tweede album toe was. Het album waarop we dat liedje konden vinden, getiteld 7 Layers, is nu opnieuw uitgebracht in een speciale uitvoering met een vijftal fraaie bonustracks.

Dotan - 7 Layers (Special Edition)

Waar de Amsterdammer vier jaar geleden nog hulp kreeg van een tweetal Britse topproducers heeft Dotan de productie van dit tweede album geheel zelf gedaan. Dotan maakt prachtige popliedjes waarbij de akoestische gitaar vaak een dominante rol speelt. De in Jeruzalem geboren Dotan heeft zich duidelijk laten inspireren door diverse singer-songwriters uit het verleden en heeft met 7 Layers een zeer gevarieerd album afgeleverd. De titel van het album ontstond toen de muzikant een documentaire had gezien over de zeven lagen die samen de menselijke huid vormen. Je moet dan ook wel een enorme olifantenhuid beschikken als je niet op zijn minst een klein beetje wordt geraakt door de pure luisterpopliedjes van Dotan en dan hebben we het nog niet eens over de reeds bekende radiohits zoals 'Home' en 'Fall'.

Na zijn overgeproduceerde debuutalbum keert Dotan op deze tweede plaat terug naar de kern van de popmuziek. Een paar jaar geleden reisde Dotan het hele land af om huiskamerconcerten te geven en die optredens in zo'n intieme setting hebben ook hun invloed gehad op de liedjes voor deze plaat. Op deze Special Edition van 7 Layers treffen we dan ook een tweetal opnames aan bij de bonustracks die tijdens zo'n huiskamerconcert zijn opgenomen. Vooral de uitvoering van 'Fall' is nog mooier dan het origineel wat we eveneens op dit album aantreffen. Ook het nummer 'Home III' mogen we weer een pareltje noemen. Tenslotte horen we dan nog een live uitvoering van Dotan's megahit 'Home', waarmee de muzikant nogmaals laat horen dat hij zich ook prima weet te redden op een podium.