In the Blood

Als het jonge stelletje Ava (Gina Carano) en Derek Grant (Cam Gigandet) op huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek is, gaat er van alles mis. Wat de reis van hun leven had moeten worden, slaat opeens om in een nachtmerrie als Derek een ongeluk krijgt en vervolgens wordt afgevoerd in een ambulance. Als Ava vervolgens bij het lokale ziekenhuis aankomt, is haar man spoorloos. Al snel krijgt ze in de gaten dat er vieze spelletjes worden gespeeld op het eiland en nadat de politie laat weten dat ze geen hulp kunnen bieden, besluit Ava om zelf op onderzoek uit te gaan. Het is het begin van een dodelijk kat-en-muisspel waarbij de nodige klappen en trappen moeten worden uitgedeeld.

In The Blood 3

In the Blood is een aardige B-film met de voormalige gevechtskunstenares Gina Carano in de hoofdrol, een dame die bij de fans van het computerspel Command & Conquer: Red Alert 3 bekend is als het personage Natasha Volkova. Ze is dus een sportvrouw en duidelijk geen actrice maar dat is in deze knokfilm geen enkel bezwaar. Carano is een dame die weet hoe ze moet knokken en dat is dan ook volop te zien in deze rolprent van regisseur John Stockwell. In de voor de rest grotendeels onbekende cast komen we verder maar één bekend gezicht tegen en dat is die van Danny Trejo, die we dit jaar al in een handvol andere films zagen opduiken. In In the Blood heeft hij duidelijk de rol van de kijkerslokkende naam in de film met zijn kop groot op de hoes. Dat is wel een beetje boerenbedrog aangezien hij slechts een paar minuten in deze ruige rolprent te zien is.

In The Blood 2

Het moge duidelijk zijn dat In the Blood geen film is die je gaat bekijken voor de hoogstaande dialogen. Er moeten botten gebroken worden en mixed martial arts-specialiste Carano weet zich daar prima mee te redden. De actrice doet in feite hetzelfde dus als in haar vorige film Haywire. Danny Trejo is ook heerlijk over de top in zijn rol van gangsterbaas, maar zoals al eerder gezegd is zijn aandeel te kort om echt indruk te kunnen maken en dat is best wel een gemiste kans. Wij hadden Carano het graag eens zien opnemen tegen Machete. Maar heb je dus geen bezwaar tegen een knokfilm met een plot dat op een blaadje van een kladblok past, dan zul je je aan In the Blood in elk geval niet bezeren. Gewoon een fijne ouderwetse "van dik hout zaagt men planken"-film.

In The Blood 1