The Scribbler

Suki (Katie Cassidy) is een jonge meid die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Nadat ze een tijd onder behandeling is geweest in een psychiatrische kliniek wordt het meisje in Juniper Tower geplaatst, een rehabilitatiecentrum voor een groepje mensen - elk met hun eigen kwaal - dat eerder door Dr. Sinclair (Billy Campbell) werd behandeld. Het is een oud, duister en log gebouw dat vooral een slechte naam heeft vanwege het hoge aantal zelfmoorden.

The Scribbler 1

Op de dag dat Suki in haar nieuwe woonruimte aankomt, maakt ze kennis met haar nogal opvallende buren. Zo is er Alice (Michelle Trachtenberg), een jonge vrouw die de trappenhuizen van het gebouw lijkt te bewaken en op zoek is naar haar hond, Emily (Ashlynn Yennie), een jonge meid die het vertikt om kleding te dragen, de zigeunerachtige Cleo (Gina Gershon) en overbuurman Hogan (Garret Dillahunt), de enige haan in het kippenhok. Om van haar kwaal af te komen, heeft Suki van Dr. Sinclair een experimenteel apparaat meegekregen, genaamd The Siamese Burn, dat werkt als een soort van electroshock-apparaat. Met het martelwerktuig zou Suki haar ongewenste persoonlijkheden kunnen wissen. Een naar bijverschijnsel van het apparaat is evenwel dat Suki elke keer dat ze het ding gebruikt knockout gaat. Wanneer ze daarna weer bijkomt, ontdekt ze onheilspellende achterstevoren geschreven boodschappen op de muren van haar kamer en is er weer een 'zelfmoord' gepleegd. Als inspecteur Moss (Michael Imperioli) en de psycholoog Silk (Eliza Dushku) onderzoek doen naar de mysterieuze zelfdodingen doen ze een gruwelijke ontdekking: er gebeuren hele vreemde dingen in Juniper Tower.

The Scribbler 2

The Scribbler is een verrassend leuke bovennatuurlijke thriller, gebaseerd op het gelijknamige stripboek uit 2006 van Image Comics, de stripuitgeverij die we ook kennen van het immens populaire The Walking Dead. De film werd geregisseerd door John Suits en is gebaseerd op een scenario van Dan Schaffer, die eerder al het script leverde voor de film Doghouse. Voor The Scribbler kon Suits gebruik maken van een opvallend leuke cast. Zo zien we in de hoofdrol Katie Cassidy, een oogstrelende actrice die we ook kennen als Laurel Lance in de eveneens succesvolle reeks Arrow en zijn er ook leuke rollen voor onder meer Gina Gershon (Killer Joe), Sasha Grey (Entourage), Kunal Nayyar (The Big Bang Theory), Michelle Trachtenberg (Buffy the Campire Slayer) en Michael Imperioli (The Sopranos).

The Scribbler 3

De film ademt aan alle kanten de sfeer van een duistere stripverfilming en je vraagt je dan ook constant af of de personages die je ziet wel echt zijn of alleen in de belevingswereld van de hoofdrolfiguur voorkomen. The Scribbler is duidelijk geen film voor een breed publiek maar een beetje liefhebber van een psychologische thriller met onverwachte wendingen zal zich prima met deze rolprent weten te vermaken. De dvd kent eigenlijk maar één minpuntje en dat is het ontbreken van enige extra features.