Defiance (Seizoen 2)

Onlangs verscheen het tweede seizoen van een Amerikaanse televisieserie die bij zowel gamers als tv-kijkers al lang geen onbekende meer is. We hebben het dan natuurlijk over de reeks Defiance, een spetterende sciencefictionserie van de makers van succesvolle televisieseries zoals Star Trek: Deep Space Nine, Battlestar Galactica, Caprica en Farscape. Defiance is een serie die zich het best laat bekijken als een soort van ruimtewestern. Joshua Nolan (Grant Bowler) is een sheriff van Defiance, een stad die werd opgebouwd op de restanten van de stad St. Louis, na een grote invasie van een aantal buitenaardse rassen die vijftien jaar eerder plaatsvond. Met behulp van zijn geadopteerde dochter Irisa (Stephanie Leonidas) en de net aangestelde burgemeester Amanda Rosewater (Julie Benz) probeert hij de vrede in de gemeenschap te bewaren.

Defiance 01

Nadat afgelopen april het eerste seizoen van de serie op dvd werd uitgebracht, waarvan de review hier te lezen is, ligt nu het tweede seizoen van de succesvolle reeks Defiance al in de schappen. Dat is best wel bijzonder, aangezien het tweede seizoen van de serie pas vanaf januari 2015 op de televisiezender Syfy te zien zal zijn. De inwoners van Defiance krijgen het in het tweede seizoen zwaar te verduren. Zo heeft Nolan de stad verlaten om op zoek te gaan naar zijn verdwenen dochter Irisa. Ook heerst er veel onrust in de stad sinds de Republiek Aarde de macht heeft overgenomen en met veel geweld de wet handhaaft. Wie het er niet mee eens is, verdwijnt in een strafkamp.

Daarnaast heeft de stad ook nog eens een nieuwe burgemeester in de persoon van Niles Pottinger (James Murray), een man die duidelijk in het bezit is van een dubbele agenda. Ook met Datak Tarr (Tony Curran) gaat het niet zo goed. Tarr, die aan het einde van het vorige seizoen nog werd uitgeroepen tot burgemeester, zit vanwege een moord in een strafkamp van de Republiek Aarde. In plaats van zijn zoon Alak (Jesse Rath), heeft zijn vrouw Stahma (Jaime Murray) het criminele imperium van haar man met succes overgenomen. Dat is uiteraard tegen het zere been van de trotse Castithan Datak, die op wraak zint. Genoeg veranderingen voor een explosief tweede seizoen bomvol actie en spanning.

Na het succesvolle eerste seizoen was de lat hoog gelegd en waren de verwachtingen dan ook hooggespannen voor het volgende seizoen. De serie was met een enorme cliffhanger geëindigd en veel kijkers waren dan ook razend benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. De eerder genoemde verwachtingen worden met dit tweede seizoen in elk geval meer dan waar gemaakt. Het tweede seizoen van Defiance kent in totaal 13 afleveringen op 5 dvd's boordevol explosieve actie in een wereld waar heel veel figuren iets te verbergen lijken te hebben. Daarbij is Defiance ook een serie die je door wilt blijven kijken en dan is een box met het complete seizoen toch wel een uitkomst. Naast een groot aantal inmiddels vertrouwde gezichten zien we in dit nieuwe seizoen ook de nodige nieuwkomers, die al snel hun eigen plaats opeisen in het Defiance-universum.

Defiance 02

Extra's:

Season One Alternate Ending

Een behoorlijk afwijkend einde van de laatste aflevering van het eerste seizoen.
Deleted Scenes
Een aantal fragmenten die op de montagtafel sneuvelden.
Gag Reel
Bloopers.
Defiance: The Lost Ones Minisodes
Een aantal korte filmpjes waarin we meer te weten komen over de achtergrond van een aantal personages uit de serie. Ontzettend leuk om deze ook op de dvd aan te treffen.
Jesse Does Defiance
Jesse Rath neemt ons mee op een rondleiding achter de schermen van Defiance.

Conclusie: al met al kunnen we stellen dat Defiance een zeer geslaagde sciencefictionserie is geworden, waarin op subtiele wijze maatschappelijke problematiek wordt verwerkt tot iets wat ook in de toekomst nog steeds een rol speelt. Defiance is een serie die met kop en schouders boven de meeste series in het genre uitsteekt.