Police Story - Back for Law

Jackie Chan is een acteur die de meesten kennen van zijn humoristische knokfilms. Een man die erom bekendstaat dat hij al zijn eigen stunts uitvoert, waarbij al menig bot werd gebroken. Ook in de film Jing Cha Gu Shi 2013 oftewel Police Story - Back for Law wordt er weer volop geknokt, maar humor is in deze grimmige actiefilm ver te zoeken. Om Chan met een lach op zijn gezicht te zien zul je toch echt moeten wachten tot de aftiteling van deze rolprent is begonnen en de welbekende bloopers voorbijkomen.

Police Story - Back for Law 1

Police Story - Back for Law is een soort van vervolg op New Police Story, de film uit 2004 waarmee Chan ook het Amerikaanse publiek warm probeerde te krijgen. Inmiddels zijn we tien jaar verder en ook voor Jackie Chan is de tijd duidelijk niet stil blijven staan. Police Story - Back for Law speelt zich af in de Wu Bar waar de rechercheur een afspraak heeft met zijn van zichzelf vervreemde dochter Miao (Tian Jing). Haar vriendje Wu Jiang (Ye Liu) blijkt echter andere plannen te hebben en gijzelt het hele stel, met behulp van een aantal criminelen, om zo een gevangene vrij te krijgen. Wat volgt is een dodelijke strijd tegen de klok en een stel geharde en goedgetrainde gangsters.

Police Story - Back for Law 2

We hebben helemaal niks tegen humor in films maar om Jackie Chan weer eens op ouderwetse wijze een bruut gevecht te zien leveren is toch een bijzondere ervaring. De man, die in het VHS-tijdperk minstens even populair was als vakgenoten Schwarzenegger en Stallone, is nog steeds een baas als het op keihard knokken aankomt. Nadat hij Chinese Zodiac had gemaakt gaf Chan al aan dat hij het rustiger aan zou gaan doen en dat is wel te merken in deze film. Dat betekent echter ook dat het meer op echt acteren aankomt in deze rolprent en ook wat dat betreft staat Chan zijn mannetje wel. Maar dat is op zich ook niet zo vreemd met zo'n sterke cast. Zo zagen we Ye Liu eerder samen met Chan op het witte doek in films als Shanghai Moon en in de remake van The Karate Kid en is actrice Tian Jing hard op weg om een grote naam te worden in de Aziatische cinema.

Police Story - Back for Law 3

Het door regisseur Sheng Ding geschreven scenario is nogal vergezocht en ook de rommelige cameravoering maakt het verhaal niet gemakkelijker om te volgen. Fans van Jackie Chan zullen deze film desondanks niet willen missen, maar Police Story - Back for Law is absoluut niet het beste werk van de enigszins gevierde martial arts-held van weleer.