Wolfblood (Seizoen 1)

Wolfblood is een Duits-Britse jeugdserie waarin de hoofdrol is weggelegd voor het tienermeisje Maddy Smith (Aimee Kelly). Er is echter één groot verschil tussen Maddy en haar leeftijdsgenoten: Maddy's ouders hebben namelijk de neiging om bij volle maan te veranderen in weerwolven. Met de nodige moeite weten ze dit geheim te houden voor de gemeenschap waar ze wonen. Dat wordt echter een stuk lastiger als de weesjongen Rhydian (Bobby Lockwood) opduikt. Rhydian blijkt ook een weerwolf te zijn maar weet daar duidelijk niet mee om te gaan. Aan Maddy de taak om hem te leren omgaan met zijn nieuwe gaven terwijl zij op hem let. Alsof dat al niet genoeg moeite kost, slaat Amor dan ook nog een keer toe.

Wolfblood 1

De door de BBC en ZDF geproduceerde jeugdserie laat zich nog het beste bekijken als een soort van Twilight-light voor een wat jonger publiek, waarin de vampieren plaats hebben moeten maken voor weerwolven. Het eerste seizoen van de spannende jongerenreeks bestaat uit 13 afleveringen van elk 25 minuten. Wolfblood is echter duidelijk gemaakt voor een jonger kijkerspubliek en richt zich meer op de romantische problematiek van een gemiddelde tiener. Wolfblood is een serie die de liefde voor de tradities van het ouderwetse horrorgenre uitstraalt en laat dit op subtiele wijze merken. Zo raakt Maddy haar speciale gaven kwijt als er een maansverduistering plaatsvindt en transformeert het 14-jarige meisje zelf ook in het eerste seizoen voor het eerst in een weerwolf.

Wolfblood 2

Met Aimee Kelly (Playhouse Presents), Bobby Lockwood (House of Anubis), Kedar Williams-Stirling (Montana) en Louisa Connolly-Burnham (Little Crackers) maakt regisseur Will Sinclair in elk geval gebruik van een cast die bij kijkers van jongerenseries geen onbekenden meer zijn. Zoals bij het gros van jeugdseries is ook Wolfblood ontzettend voorspelbaar maar dat mag zeker de pret niet drukken. Wolfblood werd tenslotte niet voor niks onlangs nog tot de beste Britse jeugdserie uitgeroepen. Dat komt ook mede door de prima special effects van Jan Stoltz, die we ook kennen van zijn werk voor onder meer I, Robot (2004) en Captain America: The First Avenger (2011).

Wolfblood 3

Al met al is Wolfblood een geslaagde fantasyserie voor een jonger publiek. Verwacht dus geen bloederige toestanden, want dan kom je bedrogen uit.