E-sigaret: Taifun GT Rebuildable Atomizer

Als je een coil hebt gedraaid en gewicked (ga ik verder niet op in, want op YouTube zijn ontelbare how-to's te vinden) zet je de sleeve er dus overheen en je legt de wicks netjes in de daarvoor bestemde sleufjes. Dan knip je de wick net buiten de sleeve af, je druppelt er wat e-liquid op om hem een beetje voor te soaken, je draait de cap op de sleeve en dan is het opbouwen gewoon al klaar.

Dan test je de weerstand van de zojuist gewikkelde coil op een (beveiligde!) MOD, met een multimeter (if you have one) of één van de speciaal hiervoor verkrijgbare coil-testers. Mocht de weerstand van de coil naar wens zijn, schroef je vervolgens de topcap (het bovendeel van de atomizer) op het 'glaasje' van polycarbonaat en het metalen deel van de tank en dit geheel kun je dan vullen met 4.5ml e-liquid. Vervolgens draai je de base met coil en de sleeve ondersteboven erop en het apparaat is klaar voor gebruik. Piece of cake.

Taifun GT Infinite Clone

Ik heb hem eerst op mijn MOD, de Evic Supreme, geprobeerd en daarop doet hij het prima; past mooi, damp is na een paar haaltjes al goed op peil en de smaak is verrassend goed voor een single coil. Echt een prima ding. De airflow is oké, maar ik ben verwend met vele atomizers met airflow control die ik meestal vol open heb staan, maar de damp- en luchtverhouding is eigenlijk gewoon helemaal goed. Misschien is ieeetsje meer lucht wenselijk, maar hoeft eigenlijk niet.. Ik ben gewoon een luchtfreak en misschien heb ik nog wel een lichte trauma van de standaard elektronische sigaretten waar je bij tijd en wijle flink aan moest lurken om een beetje damp binnen te krijgen. De Taifun GT produceert beste dampwolken voor een single coil; echt boven verwachting!

Nu heb ik hem inmiddels twee keer gevuld en weer leeggedampt (te veel van die dingen en ik heb altijd diverse smaakjes bij me, dus zo'n sloot van 4.5ml gaat wel een paar daagjes mee), en ik vind het best een fijn ding om mee te dampen. De laatste e-liquid die ik erin had was (expres eigenlijk) een ekte ekte coil-verneukert en om de één of andere duistere reden is dat, in tegenstelling tot andere atomizers in mijn collectie, bij deze niet het geval.. erg apart. 

Erg fijn aan de Taifun GT: super easy to build, écht. Klojo-proof; heb hem niet één drupje zien lekken bij de eerste build, meteen perfect, en naderhand tijdens gebruik ook niet. De grippy randjes overal op en aan. E-liquid maakt alles glibberig, maar dat boeit dus niks. Verwisselbare driptip, is redelijk algemeen, want dat kan bij velen, maar als je het niet kunt mis je het wel. Het vullen; geen geklooi met kleine schroefjes, rubberen dichtringetjes, spuitflesjes of spuitjes. Openschroeven, volflatsen, dichtschroeven en dampen; No nonsense, geweldig! Verstelbare pluspool, waardoor hij mooi past op je mod, geen randjes of kieren. Je bent wel even een paar minuutjes aan het passen en meten, maar daarna zit ie perfect.

Uiteraard heb ik ook wat minpuntjes; hij is 23 mm diameter en dat is nét een mm te dik voor heel veel 22 mm, de meest voorkomende maat, mechanical mods, waardoor hij daar niet mooi op staat en daardoor oogt hij tevens ook vrij groot. Tevens, zoals een bekende voetballer ooit eens heel wijs sprak; "elk voordeel hep zijn nadeel", die Mega-sloot liquid die erin kan, gaat wel héél lang mee met een single coil. Als je van af en toe eens een ander smaakje houdt, kun je kiezen; óf je sleept nog één of twee andere atomizers mee óf je moet hem maar gedeeltelijk vullen, want het lijkt wel of er geen eind aan komt. Als je altijd maar één en hetzelfde smaakje dampt is dat natuurlijk gewoon een voordeel, want dan hoef je minder vaak te tanken. En dan toch; het gebrek aan airflow regeling. Je hebt het niet per definitie nodig, maar het is wel fijn als je wat dikkere liquids zoals 100% VG's dampt, dat je hem wat dicht kunt zetten als dat nodig is. Er is wel de optie van het andere luchtpijpje, maar dat doe je niet 'even on the fly', daar moet hij wel compleet voor uit elkaar.

Overall vind ik het een mooi en fijn ding; érg geschikt voor mensen die willen overstappen van prefab-coils naar zelfbouwen omdat het een single coil is, die heel eenvoudig te bouwen is zonder al te veel gepiel. Hij ziet er bom-proof uit, en hij dampt als een geak. Eigenlijk moet iedere zelfbouwer er eentje in de collectie hebben.

Te bestellen bij SmokeSmarter.nl voor € 31,95.