E-sigaret: Taifun GT Rebuildable Atomizer

De Taifun GT wordt geleverd in een beetje shabby kartonnen verpakking. Maar goed, het is een chinese clone, kost in verhouding 2 pepernoten en een vliegenmepper en die doos gaat toch in de kliko en is alleen bedoeld om hem vanuit de leverancier naar hier te vervoeren zonder schade en dat is perfect gelukt. Er zit keurig netjes een setje reserve O-ringen bij en een zakje met een stukje kanthal (het weerstandsdraad waarmee je zelf de coil moet maken) en een stukje wick, waarmee de e-liquid de coil in geslurpt zal worden. 

Taifun GT Infinite Clone

Het eerste wat je natuurlijk doet is het ding uit elkaar plukken om te kijken hoe het een en ander werkt en hoe het ding moet worden gebouwd. De Atomizer is eigenlijk heel simpel opgebouwd.

Taifun GT Infinite Clone

Het belangrijkste deel voor de bouwer; het deck waar de (single) coil op gebouwd wordt is supersimpel en toegankelijk. Twee posts waartussen de coil wordt bevestigd, met daartussen het pijpje voor de luchttoevoer, die overigens niet regelbaar is, maar er wordt wel een pijpje bijgeleverd met een kleinere boring waardoor de airflow iets geknepen kan worden indien gewenst. Verder zit er niets omheen wat opbouwen echt voor iedere beginner heel eenvoudig maakt; een ideaal ding om het op te leren.

Taifun GT Infinite Clone

Je kunt de base op 2 manieren bouwen trouwens; je kunt de base helemaal kaal laten en hem zo bouwen, en dan later de sleeve over de coil en wick heen schuiven, maar je kunt de sleeve ook naar onder drukken en hem op die manier bouwen. Dan hoef je later alleen de sleeve weer omhoog te trekken en de wick erin te laten vallen. Ik heb de eerste versie gedaan, omdat ik dat eigenlijk nou eenmaal zo gewend ben bij andere atomizers.

Taifun GT Infinite Clone