CD: Sick Of It All - The Last Act Of Defiance

Sinds vandaag ligt het nieuwste album van de uit New York afkomstige hardcore-legendes Sick Of It All in de betere platenwinkels. Dat werd ook wel eens tijd aangezien het vorige album Based On A True Story alweer vier jaar geleden verscheen. Net zoals goede wijn geen krans behoeft geldt dat ook voor Sick Of It All. Sinds de oprichting van het kwartet in 1986 hebben we de mannen nog nooit kunnen betrappen op het uitbrengen van een matige plaat en ook op hun tiende studioalbum The Last Act Of Defiance gaan de mannen uit de Big Apple weer ouderwets hard tekeer.

Sick Of It All - The Last Act Of Defiance

Met Tue Madsen (The Haunted, Heaven Shall Burn) doken de mannen de Nova Studio in New York in om aldaar in slecht drie en een halve week een veertiental gloednieuwe tracks op te nemen. Daarna werden de opnames in de Antfarm Studios van de Deense knoppenkunstenaar Madsen afgemixt. De mannen uit New York werkten eerder met Madsen en waren erg tevreden over zijn producerskills. De Deen is namelijk één van de weinigen die het live-geluid van de band ook in de studio vast weet te leggen.  Net als tijdsgenoten Cromags is ook Sick Of It All een band die gedurende al die jaren dat ze al bestaan altijd hun eigen geluid trouw zijn gebleven.

Net als op de vorige albums horen we op The Last Act Of Defiance weer hetzelfde agressieve geluid als op hun klassieke albums uit de negentiger jaren. Zoals we dat van de betere hardcorebands gewend zijn, zijn ook op deze plaat de tracks nooit langer dan 3 minuten. Sick Of It All is dan ook een oldschool hardcore punkband die gewoon de muziek maakt die ze zelf leuk vinden en waarmee ze door de jaren een behoorlijke fanbase op hebben weten te bouwen. In een half uur beuken de getatoeëerde hardcore punkers uit New York door 14 nummers heen, waarbij de woede en energie uit de speakers lijkt te spatten. Sick Of It All mag dan al bijna 30 jaar meedraaien in de muziekwereld, uitgaande van The Last Act Of Defiance zijn de mannen nog lang niet uitgebrult.