Boek: 555 feiten waar je helemaal niets aan hebt

555 nutteloze feiten waar je helemaal niets aan hebt, deze titel zegt al genoeg over de inhoud van het boek. Toch kan een nutteloos boek nog vermakelijk zijn, natuurlijk.

Herman Boel verzamelde eerst al 666 leugens die iedereen gelooft en nu is hij terug met 555 nutteloze feiten. Deze feiten zijn verdeeld in dertien hoofdstukken, zoals cijfers, letters beroemdheden en Voor de Fun. De nutteloze feiten in dit boek zijn vrij droog opgeschreven met een vleugje humor tussendoor. Technisch gezien zijn het ook geen 555 feiten omdat vele voorzien zijn van gerelateerde feiten ter voorbeeld.

Sommige feiten zullen de meeste mensen wel bekend zijn, zoals de prijs van de duurste koffie of het meest gebruikte wachtwoord. Andere feiten, zoals dat rubberlaarzen door de Amazone indianen werden uitgevonden of dat insecten geen pijn voelen, zullen wat minder bekend zijn. Bij weer andere feiten zal je sneller tot de conclusie komen dat het echt totaal nutteloze informatie is. Wie boeit het nu dat ze in Albanië 27 woorden hebben voor snor?

Dit nuttelozefeitenboek is er niet eentje die je in een avond door zal lezen. Beter kan je af en toe uit verveling een paar feiten lezen of de inhoud gebruiken voor een of andere vage quiz. Je kunt het boek natuurlijk ook gebruiken voor een nutteloos topic in ons Onzinforum, maar dat zou wel betekenen dat het niveau daar direct een eind omhoogschiet natuurlijk.

Wil jij een van de vijf exemplaren van dit boek winnen? Dan kan je hier kijken in het eerder genoemde Onzinforum en daar een nutteloos feitje noemen.