Badges of Fury

Bij de naam Jet Li zullen velen aan harde actiefilms met weinig fratsen denken. In Badges of Fury laat de Oosterse filmheld zich echter van een geheel andere kant zien. Badges of Fury is namelijk een heerlijke en zeer geslaagde komedie met een overdosis melige humor.

Badges of Fury 1

Nadat een acteur, een danser en een sportman op mysterieuze wijze om het leven komen moeten de agenten Wang (Zhang Wen) en Huang (Jet Li) samenwerken om een seriemoordenaar achter de tralies te krijgen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. De jonge Wang wilt zichzelf constant bewijzen terwijl de oldtimer Huang alles beter denkt te weten en zichzelf een geweldige aanwinst voor het politiekorps vindt. Toch zullen de twee agenten samen moeten werken om de behoedzame killer in de kraag te kunnen vatten. Al snel ontdekken ze dat alle slachtoffers een connectie hadden met de filmster Liu Jinshui (Shishi Liu). De grote vraag is echter of zij de dader wel is.

Badges of Fury 2

Toen we hoorden dat er een nieuwe film van Jet Li was verschenen hadden we de verwachting dat het weer een ouderwetse bikkelharde knokfilm zou gaan worden. Een stel politieagenten die jagen op een seriemoordenaar, dat moet er wel hard aan toe gaan dan. Li laat zich in de film Bu Er Shen Tan oftewel Badges of Fury evenwel van een geheel nieuwe kant zien. Uiteraard wordt er flinkt op los gemept en getrapt, maar Jet Li blijkt ook een verdomd grappige kerel te zijn.

Als we Badges of Fury zouden moeten omschrijven zouden we de film het beste een combinatie van ouderwetse slapstick, een tekenfilm en heftige martial arts kunnen noemen. Vooral de grappige cartoongeluidjes, bijvoorbeeld als agent Wang met een vrouwelijke collega loopt te gooien of als we iemand hard weg zien lopen, dragen daar behoorlijk aan bij. Ook doet de extreem melige humor wel wat denken aan de films van Zucker, Abrahams en Zucker (Naked Gun). Daarnaast kent de film ook heftige actiescènes, met een choreografie die zwaar over de top gaat, maar in een film van dit niveau is dat acceptabel. In martial arts-films zoals Crouching Tiger, Hidden Dragon kunnen mensen nou eenmaal rondvliegen.

Badges of Fury 3

Ben je dus wel een liefhebber van vrolijke knokfilms dan is Badges of Fury een absolute aanrader. Enige kleine minpuntje is het ontbreken van extra's, die we wel op de uit Amerika importeerde Blu-ray van deze film aantreffen. Maar het mag zeker de pret niet drukken van deze leuke rolprent, die vooral fans van Jet Li zal weten te verrassen.