E-sigaret: Kangertech EVOD 2

Na het vullen, wat bij de EVOD e-sigaretten best makkelijk gaat als er een tuitje aan het flesje zit, de eerste haaltjes maar eens genomen; de eerste indruk is goed. Lekker veel damp en wat opvalt is dat door de dual coil de damp ook een stuk warmer is als bij de eerdere EVOD modellen. Ik heb meerdere soorten, maten en typen liquids op voorraad, dus heb er ook een 100% VG mee geprobeerd; die zouden het beter moeten doen in een dual coil en dat klopt ook wel. Het lijkt ook of de smaak iets sterker is als met een single coil, niet veel, maar toch scheelt het wel iets in mijn ervaring.

Na ruim een dag gemiddeld dampen is de batterij pas leeg en dat valt me heel erg mee. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat de dual coil de batterij veel sneller zou drainen, maar die vrees was dus ongegrond. Net als bij de 'oude' EVOD gaat het laden lekker vlot, want de batterij is na een uurtje of anderhalf aan de laptop weer helemaal vol. Ik heb de muurlader niet gebruikt of getest, want het is domweg veel makkelijker om hem aan de USB poort van de laptop te laden.

Kangertech EVOD 2 batterij

Schoonmaken is een noodzakelijk kwaad, zeker als je nogal eens van smaakje wisselt is het wel fijn om de boel even om te spoelen. Hij is geheel demonteerbaar en met heet water uit de kraan krijg je hem prima schoon; de liquids laten zich met water heel eenvoudig wegspoelen en de coil spoel je ook redelijk eenvoudig schoon. Eventueel kun je met een wattenstaafje heel simpel de clearomizer, het luchtkanaaltje en het afneembare mondstukje schoonmaken. Als je hem héél erg schoon wilt hebben kun je dat zelfs met alcohol doen. Naderhand even de coil dryburnen en je bent klaar voor een nieuw smaakje in een frisse e-sigaret. Dit alles fiks je na 2 keer binnen een minuutje; een kind zóu de was kunnen doen, ware het niet dat e-sigaretten alleen boven de 18 jaar gebruikt mogen worden.

Kangertech EVOD 2 onderdelen

De EVOD 2 clearomizers hebben een EGO-aansluiting, wat wil zeggen dat je ze ook op diverse andere, zwaardere batterijen kunt gebruiken, eventueel met variabel voltage, dan krijg je er nóg meer rendement (lees: damp en smaak) uit. Ik heb de clearomizer dus ook een paar dagen gedampt op mijn Vision Spinner II batterij omdat die wat zwaarder is en het voltage verstelbaar is, en je moet heel erg je best doen om de dual coil een verbrande smaak af te laten geven. Je kunt de coils trouwens ook in andere weerstanden (1.5, 1.8, 2.2 en 2.5 Ohm) verkrijgen, waardoor je kunt experimenteren met wat je lekker en/of fijn vindt om te dampen.

Kangertech EVOD 2 coil